Atenție la buzunare! O nouă înşelătorie: metoda „îmbrăţişarea”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Ingeniozitatea șarlatanilor nu are limite. Dacă până în prezent cetățeanul neavizat putea fi tâlhărit prin metoda „accidentul”, iată că unele minți diabolice au inventat o nouă capcană în care cad tot mai des oameni neninovați. La Lugoj, în zona Autogării „Atlassib”, s-au semnalat deja trei cazuri. Victimele sunt de obicei persoane de vârsta a treia, pe care escrocul le îmbrățișează călduros sub pretextul că sunt cunoștințe vechi și nu s-au văzut de-mult, timp în care sunt buzunărite și ușurate de portofel.

Când victima realizează ce i s-a întâmplat, e prea târziu, pentru că hoțul dispare cu o mașină aflată în apropiere.

„Vineri, 13 iulie, în jurul orei 12,45, mă întorceam de la piață. La câțiva pași de casă, o mașină de culoare gri, cu numere de Italia, s-a oprit în dreptul meu.Un individ trecut de prima tinerețe, îmbrăcat destul de îngrijit, dar cu o dantură deplorabilă, s-a apropiat în grabă de mine și m-a îmbățișat călduros, spunându-mi că suntem cunoștințe vechi.

Mă ținea strâns, într-o îmbrățișare penibilă, iar eu nu reușeam să-mi amintesc de unde ne cunoaștem. Repeta întruna niște nume de oameni și de locuri de care eu nu aveam știință, în timp ce cu mâna dreaptă încleștată de cureaua pantalonilor mei mă scutura cu forță. În tot acest timp, mâna lui stângă mă pipăia pe la spate. Brusc, omul m-a slăbit din strânsoare și s-a urcat în mașina cu care venise și dus a fost. Când am realizat ce mi s-a întâmplat era prea târziu. Din portofel mi-au dispărut banii, mai bine de patru sute de lei. Portofelul nu l-a putut extrage din buzunar, dar a ajuns la bani.

Nu-mi pot explica cum. Nu am mai făcut reclamație la poliție pentru că nu cred că aș rezolva mare lucru, dar doresc prin cele ce vă spun să scrieți, ca să-i pun în gardă pe lugojeni și poate că se vor autosesiza și cei care trebuie să ne asigure paza și protecția zilnică”, spune N.C., pensionar din Lugoj.

După spusele unor martori, cazul relatat mai sus este al treilea jaf la drumul mare din ultimele luni.

Ceilalți doi păgubiți erau din jurul Lugojului, M. N., în vârstă de 78 de ani, și T.I., în etate de 80 de ani. Nu este clar dacă victimele anterioare au făcut plângere la poliție, dar cu siguranță că instituția statului, în sarcina căreia cade paza cetățeanului, ar trebui de urgență să se sesizeze din oficiu și mai ales să ia măsuri de stopare a acestei infracționalități.

Mai multe în ediția tipărită:
în Lugoj, la toate chioșcurile de difuzare a presei,
și în magazinele partenere din zona de est a județului.

Dan TIMARU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.