Asteroidul de 10.000 de miliarde de dolari îi poate îmbogăți pe toți locuitorii lumii

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Asteroidul Psyche se află la aproximativ 370 de milioane de kilometri de Pământ si are aproximativ 226 de kilometri în diametru, dimensiunea statului Massachusetts din SUA.

Acesta este format în totalitate din nichel si fier, iar datorită acestor metale, valoarea asteroidului este estimată la 10.000 de miliarde de dolari, mai mult decât întreaga economie globală.

Asteroidul este unul dintre cele mai mari obiecte din centura principală de asteroizi a sistemului solar care orbitează între Marte si Jupiter. În 2022, NASA intentionează să lanseze o navă spatială, fără pilot, pentru a studia asteroidul. Nava va ajunge la 16 Psyche în ianuarie 2026 ti îl va studia timp de doi ani.

„Am văzut meteoriti care sunt în mare parte metalici, dar 16 Psyche ar putea fi unic prin faptul că ar putea fi un asteroid care este realizat în totalitate din fier si nichel”, a spus dr. Tracy Becker, din cadrul Southwest Research Institute din San Antonio, Texas.

Spre deosebire de majoritatea asteroizilor, care sunt stâncosi sau înghetati, 16 Psyche pare a fi metalic. În fapt, este atât de dens si metalic încât se crede că este nucleul rămas al unei planete care a esuat în timpul formării sale – o „protoplanetă”.  16 Psyche este un obiect unic, astfel încât oamenii de stiintă nu îl pot compara cu nimic altceva.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.