Asociaţia ”Ridică-te şi umblă” va avea filială şi la Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Asociația ”Ridică-te și umblă” pentru persoane cu dizabilități, cu sprijinul substanțial al Direcției Sociale Lugoj, va înființa și la Lugoj o filială, cea de-a 26-a, pe data de 12 mai, orele 14, la Centrul de Zi „Sfântul Nicolae”, de pe str. Anișoara Odeanu nr. 20 bis, în spațiul pus la dispoziție de DASC Lugoj.

„Sub genericul: Ziua Europeană pentru Viaţă Independentă, ca o continuare a zilei de 5 mai, zi marcantă în lumea socială din spațiul european, vom împleti acest deziderat cu necesitatea unei comunități de oameni, care prin relațiile cultivate, prin scopurile proiectate și prin implicarea viguroasă în societate să cristalizăm o familie de impact, în ciuda dizabilităților celor care vor alcătui o forță creativă a țării.

Prin întâlnirile regulate, prin programe culturale, prin proiecte sociale, excursii, tabere, seminarii de dezvoltare personală și instruire, cât și prin alte initiative pe care și le propune filiala Lugoj a Asociației „Ridică-te și umblă”, vom da expresie unei entități sociale capabile să participle la binele oamenilor și să aducă un aport substantial în modul de a ști să depășim crizele vieții și de a integra social și profesional, cu demnitate, orice persoană cu limitări fizice”, spun reprezentanții filialei. Asociația „Ridică-te și umblă” a fost înființată în 18 aprilie 2010 și are 25 de filiale în întreaga țară, cu peste 3.500 de beneficiari și peste 4000 de voluntari.

Printre proiectele notabile pe care asociația le-a dezvoltat amintim taberele anuale de 7 zile care reunesc aproape 200 de participanți, concerte umanitare, excursii în țară și străinătate, furnizarea de cărucioare și alte materiale specifice dizabilităților, integrarea persoanei cu dizabilități în spatiul muncii, consiliere în spitale, activități sportive etc.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.