Asociația Elevilor din Timiș lansează „Săptămâna Eco în școli și licee”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Membrii Asociației Elevilor din Timiș (AETM) au conceput un proiect prin care își doresc să crească gradul de conștientizare al elevilor privind modul în care influențează, pozitiv/negativ, mediul înconjurător.

Proiectul se va desfășura în perioada 4-8 aprilie, perioadă în care AETM a solicitat unităților de învățământ să se alăture inițiativei pentru a se face pași concreți spre a forma o generație de tineri responsabili, care vor realiza rolul lor crucial în construirea unui viitor sustenabil.

“Pentru a ne asigura că acest proiect va fi implementat, am creat o listă de activități cu scopul de a ajuta școlile și liceele în desfășurarea proiectului. Activitățile vor oferi elevilor șansa de a învăța cât de mult acțiunile lor afectează mediul înconjurător și ce pot face în viața de zi cu zi, pentru a ajuta planeta. Astfel, ne propunem să răspundem la întrebări precum: “Ce este ecologia ?” , “Cum pot ajuta ?”, “Cum reciclez ?”. Totodată, ne propunem să rezolvăm problema colectării selective din școli. La momentul actual, acest proces este aproape inexistent, întrucât nici elevii și nici profesorii nu sunt conștienți de importanța acestuia”, susțin reprezentanții AETM.

Asociația Elevilor din Timiș susține elevii din județ în lupta împotriva unui viitor în care planeta este distrusă de acțiuni lipsite de responsabilitate. Astfel, prin aceasta săpămână de activități ecologice dorim să oferim fiecărui elev ocazia de a se ajuta pe el și de a-și ajuta comunitatea.

“Dacă ești elev/părinte/profesor și îți dorești să te implici în implementarea acestui proiect, este momentul să iei atitudine și să realizezi activități specifice acestui subiect în școala ta! Așteptăm poze din cadrul activităților pentru a le promova pe adresa de e-mail timis@asociatiaelevilor.ro”, îndeamnă reprezentanții Asociației Elevilor din Timiș.

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.