Asistență electorală pentru alegători și acreditare pentru observatori în secțiile de votare din străinătate

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Coaliția Fiecare Vot a lansat înscrierile pentru observatori la alegerile parlamentare din 5 și 6 decembrie. Peste 5000 de observatori au fost acreditați pe platforma FiecareVot.ro pentru monitorizarea procesului electoral din 2016 până acum. La alegerile locale din 27 septembrie 475 de persoane au fost observatori într-o secție de vot sau mai multe, în echipe de câte doi observatori mobili.

Până pe 1 decembrie, observatorii independenți se pot înscrie pe www.fiecarevot.ro pentru a monitoriza desfășurarea votului atât în țară, cât și în diaspora. Înscrierea ca observator durează 5 minute și se face exclusiv online. Observarea alegerilor vizează integritatea procesului electoral, de aceea, observatorii trebuie să fie fără excepție imparțiali, să nu facă parte din partide politice și să nu se implice în campania electorală. Toți observatorii independenți încep activitatea din ziua alegerilor la 06:00 dimineața, odată cu deschiderea secțiilor de votare și o încheie după ora 21:00, odată cu terminarea numărării voturilor. În zilele scrutinului, fiecare observator va folosi o aplicație de monitorizare a alegerilor, care poate fi instalată pe orice smartphone, special realizată de Code for Romania și va fi în legătură continuă cu echipa FiecareVot, online și printr-un call-center special creat. Observarea nu este remunerată, ci se desfășoară pe bază de voluntariat.

Expert Forum organizează un centru de informare și asistență electorală pentru alegerile parlamentare din 5-6 noiembrie 2020. Prin intermediul acestuia, experții electorali și juriștii vor răspunde celor mai frecvente întrebări legate de zilele votării și vor oferi asistență pentru sesizarea neregulilor.

Cei interesați pot suna la
0800 080 200 (gratuit, pentru România)
+40212 039 020 (tarif normal, pentru străinătate).

Serviciul va funcționa pe 5 decembrie (7 – 21) și 6 decembrie (06 -22). Mai multe detalii despre call center pe www.votcorect.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.