Asigurarea obligatorie a locuințelor [Autoritățile locale și PAID fac front comun pentru informarea cetățenilor]

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pool-ul  de  Asigurare  Împotriva  Dezastrelor  Naturale  (PAID) a lansat un amplu proiect de informare, prin care urmărește creșterea nivelului de conformare în ceea ce privește asigurarea obligatorie a locuințelor. Campania, care a debutat în luna august a.c., se va desfășura în perioada 2021-2022 și va include un roadshow în toate regiunile țării.

„Am decis că a venit momentul să ieșim pe teren și să explicăm, mai aplicat, importanța asigurării locuințelor. Asta cu atât mai mult cu cât vedem, zilnic, gospodării distruse de dezastrele naturale și privim neputincioși la dramele acestor oameni rămași fără nimic. Ne-am îndreptat eforturile înspre intensificarea comunicării cu autoritățile locale. Vrem să înțelegem provocările lor în aplicarea legislației din domeniu și vrem să vedem cum putem să sprijinim creșterea gradului de încredere al cetățenilor în aceste asigurări”,

a explicat Directorul General al PAID, Nicoleta Radu.

La întâlnirile organizate de PAID sunt invitați reprezentanți ai primăriilor, ai consiliilor județene și locale, prefecți și subprefecți, city-manageri și departamente responsabile de situații de urgență, patrimoniu, finanțe, respectiv taxe și impozite.

„Este important ca autoritățile locale să fie primele care înțeleg beneficiile asigurărilor obligatorii și mecanismul prin care acestea îi pot ajuta pe cetățenii afectați de dezastre naturale. Am subliniat, ca de fiecare dată, că o bună acoperire prin asigurare înseamnă și o protecție a bugetelor locale și centrale, care ar putea avea ca prioritate refacerea infrastructurii critice și nu a proprietăților private. Am toată încrederea că autoritățile locale au înțeles că au datoria de a informa publicul despre avantajele acestor asigurări împotriva dezastrelor naturale și că vor demara și eventuale verificări privind existența polițelor. Îi sprijinim printr-o colaborare operativă, cu acces la date și la suport din partea specialiștilor PAID ”,

a declarat Nicoleta Radu.

Până la acest moment, PAID a organizat întâlniri la nivelul municipiilor Slobozia, Galați, Suceava, Piatra Neamț și Botoșani, respectiv cu primarii comunelor Horodnic de Sus și Gălățeni (SV). În paralel cu desfășurarea roadshow-ului, echipa PAID pregătește campanii punctuale de informare și educare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.