Arestată pentru că e frumoasă, o tânără fotomodel a încercat să se sinucidă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O tânără din Yemen a fost arestată pentru că… este prea frumoasă. Intisar al-Hammadi, un model în vârstă de 19 ani, a fost arestată pe 20 februarie în timp ce mergea spre o şedinţă foto.  Tinerei i s-au adus acuzaţii de prostituţie şi consum de droguri, dar avocaţii susţin că motivul real al arestării este reprezentat de faptul că Intisar al-Hammadi este un fotomodel de succes. Tânără în vârstă de 19 ani a fost acuzază de „acte indecente” şi „deţinere de droguri”.

Autorităţile au refuzat accesul avocatului la documentaţia cazului şi i-au suspendat acestuia dreptul de a-şi reprezenta clienta în instanţă. Avocatul lui Intisar al-Hammadi a mai precizat că fotomodelul a fost abuzată fizic şi verbal în timpul interogatoriului şi că a fost obligată să semneze un document în timp ce era legată la ochi. Intisar al-Hammadi a fost ameninţată şi cu un „test de virginitate”, dar procurorii au renunţat la idee după intervenţia Amnesty International. Această procedură este interzisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) încă din 2018 pentru că testul nu are nicio veridicitate sau validitate ştiinţifică şi este considerat o procedură discriminatorie.

Pe 28 iunie 2021, Intisar al-Hammadi a încercat să se sinucidă în celula sa din închisoarea Sanaa. Tânăra a fost apoi transferată la spitalul închisorii. „Al-Hammadi este doar un caz dintr-un număr necunoscut de femei yemenite care sunt abuzate si retinute în mod arbitrar si care necesită protectie si justitie imediată”, a declarat Michael Page, director adjunct al Human Rights Watch pentru Orientul Mijlociu.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.