Arbore simbol pentru cei 35 de ani de parteneriat între Municipiul Lugoj și orașul Jena din Germania

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Marți, 14 august, la ora 10, în incinta noului Ștrand Municipal va avea loc un eveniment care va marca 35 de ani de parteneriat fructuos între municipul Lugoj și orașul Jena din Germania.

Delegația oficială a orașului Jena în frunte cu noul primar, Dr. Thomas Nietzsche, alături de fostul primar, dr Albrecht Schröter, prezentă în Lugoj cu prilejul Rugii Lugojene, a adus din Jena un arbore (stejar) care va fi plantat în incinta strandului și care va simboliza trăinicia relației de parteneriat între cele două orașe.

Cu acest prilej, oaspeții vor fi însoțiți de prof. ing. Francisc Boldea Primarul Municipiului Lugoj. A fost ales acest loc pentru că este vorba despre un obiectiv aflat în fază finală de execuție,  care, după darea în folosință va deveni un loc frecventat de lugojeni în număr mare.

În continuare, la ora 10.30 delegația din Jena va fi primită la sediul primăriei după care va vizita câteva instituții din orașul nostru în care de-a lungul anilor orașul Jena a oferit diverse forme de asistență și ajutoare. Este vorba de Meridian 22, Spitalul Municipal Dr. Teodor Andrei, și Unitatea de Pompieri Lugoj.

Miercuri, 15 August, delegația din Jena va lua parte alături de celelalte delegații din orașele înfrățite Szekszard și Mako (Ungaria), Kriva Palanka (Macedonia), Veliko Gradiste (Serbia), Nisporeni (Republica Moldova) la manifestările prilejuite de Hramul bisericii Adormirea Maicii Domnului, Ruga Lugojeană, tradiționala sărbătoare a orașului nostru.

AL PRESS

Despre admin 6587 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.