Aplică o semnătură electronică pe mai multe documente cu minim de efort

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

În ultima perioadă, module precum semnătura electronică, software de recrutare, soluție de administrarea personalului au fost tot mai prezente pe grupurile și blogurile de specialitate. Asta, ca urmare a schimbărilor din mediul de business, dar și a nevoii de eficientizare a activităților și proceselor de HR.

Astfel, în articolul nostru vom puncta mai multe aspecte despre câteva module care pot simplifica procesele HR. În prima parte vom evidenția mai multe aspecte despre semnatura electronica. Ce este, cum te ajută, de câte tipuri și care sunt beneficiile ei majore. Mai mult, pe parcusul articolului vom aminti și despre un alt modul la mare căutare în prezent. Este vorba despre un software de recrutare, care contribuie la o mai bună organizare a proceselor de HR din companie.

Ce este semnatura electronica și cum te poate ajuta?

Modulele de HR, fie că vorbim despre un modul semnatura electronica, despre un software de recrutare sau training, toate au la bază același scop principal. Acela de a eficientiza procesele unei companii, și a oferi mai mult timp specialiștilor HR pentru activitățile de strategie și creație.

Pentru început, o să încercăm să clarificăm ce reprezintă o semnatura electronica, iar ulterior vom aminti și despre cum te poate ajuta și un software de recrutare în activitatea de zi cu zi.

Pe scurt, semnatura electronica este un simbol în format electronic care prezintă aceeași valoare legală cu o semnătură olografă. Scopul ei este de a valida autentiticitatea unor acte digitale și a putea identifica semnatarul prin intermediul ei. În momentul de față, există 3 tipuri diferite de semnatura electronica: simplă, avansată și calificată. Ultimul tip, mai exact semnatura electronica calificată, este semnătura cu cel mai ridicat grad de încredere și este furnizată de un prestator de servicii calificat.

Printre beneficiile majore ale unei semnături electronice se numără:

  • Centralizarea mai multor documente într-un singur flux de semnare. Spre exemplu, dacă ar fi să ne referim la industria Retail, în fiecare an, un procent semnificativ, aproximativ 40% dintre angajați aleg să demisioneze. Astfel, pe lângă un proces de recrutare intens (care poate fi eficientizat cu un software de recrutare), are loc și un proces de semnare solicitant: semnarea contractelor care trebuiesc desfăcute, semnarea noilor contracte.
  • Pe lângă acestea putem adăuga și alte procese de semnare: semnarea actelor adiționale, a concediilor, adeverințelor și așa mai departe.
  • Cu ajutorul unui modul de semnatura electronica, toate documentele care necesită a fi semnate se pot centraliza într-un singur flux, astfel se diminuează volumul de muncă, reducându-se atât timpul de lucru, cât și costurile aferente.
  • Semnarea documentelor cu o semnătură calificată se face în condiții de legalitate deplină, riscul de a fi falsificate fiind diminuat.
  • Poți configura mai multe tipuri de fluxuri de aprobare pentru nevoile fiecărui departament în parte sau în funcție de tipul documentelor care trebuie semnate.
  • Se permite colaborarea cu diferiți furnizori de certificare pentru semnatura electronica. Astfel, tu poți alege furnizorul de servicii cel mai potrivit pentru nevoile companiei pe care o reprezinți.

Care sunt avantajele unui software de recrutare?

Acum, așa cum am promis, pe lângă modulul de semnatura electronica, vom aduce în discuție și modulul de recrutare. Un software recrutare, te ajuta în eficientizarea unuia dintre cele mai importante procese din activitatea unui specialist HR. Mai exact, procesul de recrutare. Pe lângă obiectivul principal, câteva avantaje pe care această soluție le prezintă, se numără:

  • Integrarea soft-ului de recrutare cu platforme consacrate pe piață (eJobs, BestJobs etc.);
  • Structurarea unui calendar de recrutare în plaformă, și vizualizarea ficărei etape (screening, vizualizare CV, interviu, interviu tehnic etc.);
  • Generarea de rapoarte și posibilitatea de a lăsa comentarii după fiecare etapă, direct în aplicație. Astfel, gradul de transparență al procesului crește, în timp ce echipa se bucură de o mai mare organizare a fiecărei activități.

Alege module complexe de HR cu True HR

Dacă ești în căutarea unor module performante și ușor configurabile pentru activitatea de HR a companiei tale, te invităm să faci cunoștință cu True HR. O soluție holistică pentru managementul resurselor umane, cu 19 module distincte, printre care un modul de semnatura electronica și un software de recrutare, True HR acoperă toate nevoile unui specialist HR. Dacă îți dorești să afli mai multe, ia legătura cu specialiștii UCMS by AROBS prin e-mail: sales@ucms.ro sau la numărul de telefon: 0720 534 424. Ei te vor ajuta în alegerea potrivită pentru compania ta.

Sursă foto: Freepik.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.