Apel umanitar pentru doi frați care au rămas fără casă în urma unui incendiu

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Mitropolia Banatului face un apel la credincioși pentru sprijinirea a doi tineri frați, din Fârdea, cărora le-a ars casa luna trecută. Băieții provin dintr-o familie de oameni harnici și gospodari, dar cu venituri modeste și au fost nevoiți să lucreze în vacanțe și în timpul liber, ca zilieri, pentru a ajuta la întreținerea gospodăriei.

Cu toate acestea, cei doi tineri, în vârstă de 18 și 21 de ani, au avut rezultate foarte bune la școală, la Evalu-area Națională obținând note peste 8,50. Din păcate, necazurile s-au abătut asupra familiei. Tatăl lor a făcut un accident vascular, iar mama lor s-a îmbolnăvit și la 25 noiembrie 2022 a murit. Tinerii au rămas în grija mătușii lor, sora mamei, care a murit și ea, acum o lună, tot din cauza cancerului. În urma acestor evenimente neplăcute, copiii au rămas fără niciun sprijin. Au muncit amândoi pentru a se întreține, iar cel mic, care în ziua înmormântării mamei lui a împlinit 18 ani, este la liceu, iar în timpul liber lucrează.

„Când toți credeam că timpul va mai estompa sufe-rința acestor copii, în dimineața zilei de 24 martie, la ora 4 dimineața, a izbucnit un incendiu violent la casa lor, care a fost mistuită, aproape total, de flăcări. Credința lor a fost greu încercată, dar ei nu au căzut în deznădejde! Urcați pe acoperișul casei și plini de fu-ningine, au lucrat toată ziua și au postit, rugându-se lui Dumnezeu. Ziua, toate autoritățile locale și credincioșii parohiei s-au mobilizat pentru a curăța molozul lăsat în urma stingerii incendiului și pentru a putea începe repararea casei. La lăsatul serii, s-a constatat că nu se mai putea reface nimic, casa fiind din văiugă și lemn, iar apa a transformat pereții în lut.

Împreună cu doamna primar Violeta Rovena Dobrean, s-a luat hotărârea de a dărâma ce a mai rămas și de a le construi copiilor o nouă casă. Din acea zi, s-a început o amplă campanie de promovare a acestui caz, pentru a putea obține donații constând în materiale de construcții sau bani. Dumnezeu cel Atotputernic a lucrat în inimile credincioșilor și oameni din toate părțile, dar și reprezentanți ai parohiilor din Protopopiatele Lugoj și Făget, mobilizate de preoți, au sărit în ajutorul copiilor. Acum fundația noii case este turnată, dar mai avem nevoie de multibat pentru zidit, de ciment și corni pentru acoperiș. De aceea, orice ajutor este binevenit”, se arată în apelul Mitropoliei.

Persoane de contact sunt preotul paroh Ieremici Bojidar și Violeta Rovena Dobrean, primarul comunei.

Contul pentru donații: RO03INGB0000999913218659

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.