Apartamente de vânzare în Constanța – Care sunt obligațiile vânzătorului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Tranzacțiile cu apartamente de vânzare în Constanța se concentrează pe vânzare-cumpărare. Pentru cei neavizați, dornici să investească sau să se mute, poate fi o adevărată aventură cumpărarea unui imobil.

Poate părea simplu. Ce mare lucru să cumperi o locuință? Ai banii, găsești imobilul dorit, plătești și gata. Doar că ceea ce ține de tranzacții cu apartamente de vânzare în Constanța sau în alte părți ale țării e ceva mai complicat. Procesul de vânzare-cumpărare implică o serie de necunoscute pentru cei nefamiliarizați cu domeniul. Iar acestea sunt legate mai mult de partea de acte și taxe.

De ce este nevoie de un antecontract

Pentru tranzacții cu apartamente de vânzare în Constanța și nu numai, un antecontract este esențial. Deși pare inutil, acesta poate fi o comoară în unele cazuri. De fapt, un antecontract este ca o promisiune scrisă, în prezența notarului, a ambelor părți implicate în procesul de vânzare-cumpărare. Cumpărătorul plătește un avans drept garanție a tranzacției. Astfel, ai garanția că vânzătorul nu se răzgândește în privința tranzacției cu apartamente de vânzare în Constanța sau în altă parte. Sau, dacă o face, e obligat prin contract să plătească o sumă asupra căreia ați căzut de comun acord.

Ce obligații are vânzătorul de apartamente de vânzare în Constanța

Fie că tranzacția se fectuează în Constanța, fie în alt oraș, principalele obligații ale vânzătorului sunt: predarea imobilului și garantarea împotriva oricăror evicțiuni și vicii ascunse. Asta înseamnă că acel cumpărător se poate folosi liniștit în continuare de imobilul achiziționat. În plus, vânzătorul mai are obligația de a pune la dispoziție o serie de documente:

♦ act de identitate
♦ act de proprietate asupra imobilului
♦ certificat fiscal de la Administrația Fiscală la care se plătește impozitul anual
♦ acte de cadastru și intabulare
♦ extras de carte funciară de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară
♦ certificat de performanță energetică de la un auditor autorizat pentru clădiri
♦ adeverință eliberată de la asociația de proprietari, care denotă lipsa datoriilor
♦ ultimele facturi ale utilităților care dovedesc plata la zi.

Despre admin 6587 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.