Aparatură de 42.500 euro, cumpărată pentru spital

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

La preluarea mandatului, în 2018, medicul Dan Cliciovan, care a condus Clubul Rotary din Lugoj, a demarat o strângere de fonduri printr-un Global Grant, în care mai multe cluburi Rotary să contribuie cu sume importante de bani pentru achiziționarea unor aparate pentru spitalul din Lugoj.

Zilele trecute, proiectul s-a încheiat și aparatele au ajuns la spitalul lugojean, informează Lugojeanul.ro. Reușita e cu atât mai importantă cu cât aparatele cumpărate sunt esențiale în această criză a coronavirusului.

„Sunt două aparate de ventilație mecanică și practic ne-am rezolvat problema cu numărul aparatelor de ventilație. Pentru că aveam mari probleme, de multe ori nu erau suficiente. Acum avem cinci și ne descurcăm. Mai sunt trei monitoare pentru funcții vitale pacient și o linie imuno-hematologică pentru transfuzii. Valoarea lor totală este de 42.500 de euro. Practic, este primul grant pe care Clubul Rotary din Lugoj l-a condus. S-au implicat cluburile din Mühlhausen și din Bruxelles. Noi ne-am pus partea noastră, restul a venit de la ei și de la districtele Rotary Germania și Romania, dar și de la Fundația Rotary. Există un mecanism pentru astfel de granturi și e bine stabilit cu cât contribuie fiecare”,

a declarat Dan Cliciovan, pentru Lugojeanul.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.