Apără Duckadam! [short sport] Apare Duckadam! [short sport] Dispare Duckadam!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Apără Duckadam!

S-au dus 34 de ani de când Steaua Bucureşti a câştigat Cupa Campionilor Europeni, ediţia XXXI, pe stadionul „Ramon Sanchez Pizjuan’’ din Sevilla, după o memorabilă finală cu FC Barcelona, decisă după prelungiri. În fața Regelui Juan Carlos al Spaniei, Lăcătuș și Balint aduceau trofeul României în urma loviturilor de departajare, cu scorul total de… 2 – 0! Rataseră pentru noi Majearu și Boloni. Dar minunea s-a produs în poarta Stelei, unde uriașul în verde Helmuth Du-ckadam a ajuns de pe gazon direct în Cartea Recordurilor, parând patru penalty-uri con-secutive lui Alexanco, Pedraza, Alonso și Marcos și înmărmurind arena. Vă amintiți desigur: Teoharie Coca Cosma, trimisul televiziunii naționale, a rămas în istoria zilei de 7 mai 1986 cu strigătul: „Apără Duckadam! Am câștigat Cupa! Cupa Campionilor Europeni e la Bucureşti!”

Apare Duckadam!

În mare pierdere de imagine și rezultate sportive cu FCSB, păstorul – șef al clubului care a continuat activitatea în Ghencea a în-cercat să facă pace cu facțiunile incomode ale suporterilor angajând în schemă foste glorii ale Stelei. Cele mai importante, Lăcătuș, Pițur-că, Hagi, s-au lămurit rapid că nu pot face rol decorativ în jurul gazonului și au tulit-o rapid. Alții, gen Olăroiu și Dică, au rezistat surprinzător, cedând totuși la timp. A existat și categoria celor care au contestat din start noul drum al roș-albaștrilor, nerecunoscând FCSB ca fiind continuatoarea marii campi-oane militare și contestând metodele stăpâ-nului. Printre aceștia – Balint, Stoica sau Boloni. Sfătuit sau nu de apropiați, patronul a creat postul de președinte de imagine al clubului, agățându-l în organigramă și pe sticla emisiunilor TV pe arădeanul Helmuth Duckadam, simbolul finalei de vis, de altfel o persoană cumpătată, echilibrată și obiectivă. Folosit la nimic altceva decât la emisiuni TV, în ciuda cunoștințelor  și experienței sale. Emisiuni unde însă nu s-a ferit să spună și lucruri care n-au fost pe placul boierilor.

Dispare Duckadam! 

Acum câteva zile patronul (din care nu mă pot abține să citez: „Vintilă rămâne chiar dacă nu câștig campionatul, chiar dacă retro-gradez! Eu nu-l dau afară! Trebuie să facă doar ceea ce a făcut și până acum: rugăciune și biserică. Pe mine biserica mă interesează, nu contează ce știe să facă el ca antrenor. Se duce la rugăciune? Atunci e frate cu mine! O să vedeți voi ce reguli va face Dumnezeu în play-off ca să luăm noi titlul ! Până acum nu câștigam campionatul din cauza păcatelor mele. Dar l-am adus pe Alexandru Tudor, care e de zece ori mai bisericos decât sunt eu, și-l am și pe MM Stoica, a luat-o și el pe drumul credinței”) și stăpânul FCSB a cugetat îndelung și i-a transmis, prin intermediar, legendei Stelei că i s-a redus salariul, care nu era mare, cu 78 %. Practic o invitație la de-misie, pe care Duckadam a și anunțat-o. Tot la TV, în direct: demisia imaginii a ceea ce a (mai) rămas din Steaua.

Dan H. BRUDIU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.