Aniversarea lui Simion Dănilă – 75 ani – şi lansarea cărţii “Tu Felix Austria” a lui Hans Dama

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Biblioteca Municipală Lugoj organizează luni, 23 aprilie 2018, un complex eveniment cultural, care se va desfăşura sub semnul „Zilei Mondiale a Cărţii, a Dreptului de Autor şi a Bibliotecarilor” – la „Casa Bredicenilor”, cu începere de la ora 9,30, când elevi şi profesori de la Şcoala Gimnazială de Muzică “Filaret Barbu” Lugoj, însoţiţi de bibliotecari de la Biblioteca Municipală Lugoj, vor face un lanţ uman, de la „Casa Bredicenilor” Lugoj, până la Primăria Municipiului Lugoj, citind fiecare din câte o carte; apoi elevii vor dărui pe stradă cărţi lugojenilor.

De la ora 12.00, la „Casa Bredicenilor” Lugoj va avea loc aniversarea a 75 de ani a distinsului nostru coleg, scriitorul Simion Dănilă – profesor, traducător, eseist, jurnalist, lingvist, membru al Filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România –, ziua de 23 aprilie fiind chiar ziua de naştere a scriitorului.

În acest context aniversar, va avea loc lansarea cărții bilingve de poezii „Tu Felix Austria”, semnată de prof. dr. Hans Dama – personalitate marcantă a evenimentelor culturale vieneze (Austria), promotor cultural, poet, profesor, traducător, eseist, cercetător, membru al Filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România -, volum tradus şi prezentat de prof. Simion Dănilă.

Adriana WEIMER

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.