Aniversarea a 99 de ani a veteranului de război, colonel (rtr.) Nicolae Streian

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Aprecierea și considerația noastră reprezintă cel mai frumos cadou pentru un veteran de război. În acest context, militarii Batalionului 183 Artilerie Mixtă „General Ion Dragalina” i-au fost alături veteranului de război, colonel (rtr.) Nicolae Streian, la împlinirea frumoasei vârste de 99 de ani.

Nicolae Streian s-a născut la 4 ianuarie 1924 în plaiurile făgețene, la poalele Munților Poiana Ruscă, mai exact în Gladna Română într-o familie de țărani. A luptat în marea bătălie de la Păuliș din anul 1944. Se numără printre puţinii veterani de război care mai sunt activi la Lugoj. Chiar şi nonagenar, fostul dascăl are o ţinută impunătoare.

Acesta s-a remarcat printr-o vastă activitate desfășurată în slujba comunității lugojene, activând timp de 35 de ani ca profesor de matematică la Liceul ,,Coriolan Brediceanu”, Liceul ,,Iulia Hasdeu”,  Școala Generală Nr. 5 și Școala Generală Nr. 2.

În anul 1995, pentru serviciile militare aduse statului român în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Nicolae Streian a fost decorat și de către președintele României, Emil Constantinescu, cu medalia ,,Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945”.

De asemenea, a fost distins cu titlurile de ,,Cetățean de Onoare al comunei Fârdea”, ,,Cetățean de onoare al satului natal Gladna Română” și ,,Cetățean de Onoare al al localității Păuliș”, fiind și primul cetățean care a primit ,,Cheia Orașului Lugoj”.

La 21 octombrie 2021 i se înmânează titlul de cetățean de onoare al orașului Lugoj.

LA MULȚI ANI, MULTĂ SĂNĂTATE ȘI FERICIRE ALĂTURI DE CEI DRAGI!

Text: Preot Militar Emanuel GAFIȚA

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.