Angajații Casei de Cultură, care vor fi concediați, trebuie să înapoieze 20 la sută din salariile de pe ultimii trei ani

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Salariile mai multor angajați de la Casa de Cultură a Municipiului Lugoj au fost mai mari decât permite legea. O spune Curtea de Conturi care, după un control la instituția respectivă, a descoperit că, în ultimii trei ani, mai mulți angajați au luat mai mulți bani, cu 15-20 la sută.

„E o decizie a Curții de Conturi, în ultimii trei ani, salariile mai multor angajați de acolo au fost date pe grilă specifică UAT-urilor, în loc să fie date pe grilă pentru instituțiile de cultură.

Adică, au fost mai mari decât era legal. Se va face un audit, pentru stabilirea sumelor ce trebuie recuperate, vor fi notificați colegii care trebuie să restituie aceste sume, probabil vor contesta în instanță această decizie, dar noi trebuie să recuperăm sumele conform deciziei Curții de Conturi.

Diferența lunară, între salariul care l-au avut și cel care ar fi trebuit să-l aibă, este între 15 și 20 la sută, în funcție de postul ocupat. Pentru o perioadă de trei ani, e vorba de ceva bani, având în vedere că majoritatea dintre ei vor rămâne și fără locuri de muncă, va fi dificil să-i returneze”.

spune Claudiu Buciu, primarul Lugojului. Din acest an, Casa de Cultură a Municipiului își va înceta existența, o parte dintre angajați și activități urmând să funcționeze sub noua direcție de cultură, care se va înființa după votarea noii organigrame.

  Nicolae LAIEȚIU

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.