Andrei Molnar (UDMR Timiș): Cerem guvernului redeschiderea școlilor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Decizia guvernului este greșită, nimic nu justifică închiderea tuturor școlilor și claselor. Prin această decizie pripită guvernul îi consideră pe elevi și profesori purtătorii coronavirusului.

În același timp, marea majoritate a țărilor europene – cu rată de infectare mai mare – acționează mai prudent, și lasă elevii să învețe în condiții normale, se arată în comunicatul de presă remis de UDMR Timiș.

Efectele predării online vor avea consecințe pe termen lung, nemaivorbind de faptul că nici condițiile nu sunt asigurate: în ultimele 6 luni guvernul nu a fost capabil să doteze școlile cu instrumente digitale. Totodată profesorii și specialiștii în educație susțin: în cazul preșcolarilor și a elevilor din clasele primare prin predarea online nu se pot dezvolta abilități de orientare corectă, competențe orale, de înțelegere a unui text și de scriere.

„Cerem guvernului ca în fiecare școală și grădiniță, unde e posibilă respectarea normelor sanitare și de distanțare socială, să se reia cursurile „față în față” până în clasa a IX-a.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș – după consultarea autorităților locale și aInspectoratului Școlar Județean – să decidă închiderea școlilor, dacă această măsură este justificată. Menținerea deschisă a școlilor se justifică și prin faptul că elevii învață într-un mediu sigur, cadrele didactice fac totul pentru a se respecta normele de igienă și distanțare socială. Supravegherea sanitară este regulată, deoarece profesorii vorbesc zilnic cu elevii despre starea lor de sănătate. Dacă cineva are simptome, se anunță de îndată medicul de familie și autoritățile competente.

Totodată după începerea noului an școlar nu s-a înregistrat o creștere semnificativă a infectărilor în instituțiile de învățământ” – declară avocatul Andrei Molnar, candidat la Camera Deputaților din partea UDMR Timiș.

Conform datelor publicate de Inspectoratul Școlar Județean Timiș, în perioada 9-13 noiembrie 2020, între 12 și 33 la sută dintre elevii din învățământul preșcolar, primar, gimnazial sau liceal au absentat de la ore, iar cauza este evidentă: Guvernul nu a fost în stare să asigure copiiilor și profesorilor dotările tehnice minim necesare pentru desfășurarea cursurilor în spațiul online!

Majoritatea oamenilor respectă normele de igienă și sănătate publică, în același timp așteaptă un parteneriat din partea guvernului. În schimb primește răspunsuri nefondate, decizii nechibzuite, luate în grabă. Nu trebuie luate acum decizii, care pe termen scurt sunt ușoare și favorabile guvernului, dar pe termen lung nenorocesc o generație întreagă. Noi avem încredere în profesori. Le încredințăm copiii noștri în vremuri liniștite, știm, că și în aceste vremuri grele își vor face datoria, se mai arată în comunicat.

Comandat de Uniunea Democrată Maghiară din România – Organizația Județeană Timiș
Realizat de AL LUGOJPRESS SRL – portal: www.ziarulactualitatea.ro
Cod mandatar financiar: 13200002

Despre admin 6540 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.