Anchetă la Poliția Orașului Făget după ce un minor a declarat că a fost bătut de polițiști

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Mai mulți agenți de poliţie din localitatea Făget sunt anchetați pentru agresarea unui adolescent de 16 ani, potrivit plângerilor depuse de părinţii acestuia. Sursa conflictului a fost prinderea minorului conducând un tractor, iar evenimentele ulterioare au escaladat situaţia. Potrivit mărturiilor adolescentului şi ale familiei acestuia, poliţiştii care l-au oprit în trafic au acţionat în afara legii. Victima a declarat:

„M-au băgat în maşină, mi-au luat telefonul şi m-au dus la secţie la Făget. M-am pus pe scaun acolo şi a venit un domn şi mi-a dat o palmă. După aceea, doamna şefă Anabela a luat bastonul şi mi-a dat în spate, peste mână. Mai mult, m-a înjurat şi m-a jignit”.

După aplicarea corecţiei, poliţiştii i-au returnat telefonul adolescentului, care a solicitat imediat ajutorul verişorului său. Părinţii minorului au fost şocaţi de brutalitatea incidentului şi au făcut apel la responsabilitatea poliţiştilor implicaţi.

„Este un copil! Cum poţi să-l iei de gât, să-l arunci jos, să vii pe la spate, să-i dai cu palma, peste timpan şi moalele capului. Aşa ceva nu este posibil. Şi cu bastonul se cunoaşte. Avem şi fotografii”, a afirmat mama tânărului.

Tatăl minorului a dezvăluit că fiul său a fost constrâns să semneze o declaraţie, deşi acesta este minor şi nu era însoţit de un tutore legal.

„Eu nu am fost de faţă, nici avocatul lui, pentru că este minor. Trebuia să-i ofere un avocat, dar nu a fost nimeni acolo. Şi acum tremur tot. De marţi seara, am fost pe drumuri pentru a preveni orice problemă, pentru a evita traumele”, a spus tatăl copilului.

Minorul a obţinut un certificat medico-legal care atestă multiplele leziuni suferite la nivelul corpului. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Timiş au demarat o anchetă în urma plângerilor depuse de familia victimei. În cazul în care poliţiştii vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia se expun riscului de a fi concediaţi din instituţie. (P. M.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.