Excelența Sa Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România, a avut o întrevedere cu primarul Claudiu Buciu

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Nicolae SILADE

Aflat într-o vizită în județul Timiș, Excelența Sa Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, a poposit joi, 3 decembrie, și la Primăria Lugoj, unde a avut o întrevedere cu primarul Claudiu Buciu și noul city manager al municipiului, Anca Micșa Oprea.

Au fost purtate discuții privind statul de drept, educația de calitate, reducerea intervenției statului în economie, respectul și încrederea reciprocă între parteneri și, nu în ultimul rând, investițiile SUA în economia românească.

„Statele Unite ale Americii sunt un investitor important pentru Lugoj, prin societatea Honeywell, unde se derulează o investiție foarte importantă, de peste 20 milioane de euro, pentru extinderea capacităților de producție.  Sperăm să vină noi investitori americani în zonă, pentru că avem disponibilitate și teren, pe care îl putem oferi în condiții foarte avantajoase”, a spus primarul Claudiu Buciu.

De asemenea, edilul șef a solicitat sprijin din partea ambasadei pentru clarificarea situației privind investiția de peste 20 de milioane de dolari pe care Fundaţia „Bashford” a demarat-o la Lugoj acum șase ani.

La rândul său, ambasadorul Statelor Unite a apreciat noua conducere a Lugojului, o echipă tânără și entuziastă, și a promis că sprijină  toate proiectele de dezvoltare a orașului.

„I-am promis domnului primar că suntem pregătiți să ajutăm Lugojul, în orice fel putem, pentru ca să se dezvolte și să meargă înainte”, a spus ambasadorul american.

După vizita la Primărie, Adrian Zuckerman s-a întâlnit și cu omul de afaceri Gabriel Olariu. La întâlnirea de la Terasa Peroni a participat și primarul Claudiu Buciu.

„Ne-am cunoscut la Palatul Cotroceni, unde președintele României a  conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler Institutului „Elie Wiesel”.  Domnul ambasador a fost încântat că de opt ani încoace am organizat, la Surduc, conferințele pe tema Holocaustului. Fiind în vizită oficială, în această parte a țării,  a dorit să ne întâlnim într-o scurtă vizită privată. Așa că am avut această onoare să îl avem invitat pe domnul ambasador Adrian Zukerman și pe domnul primar Claudiu Buciu. Printre altele, am discutat despre posibilitatea de a deschide o filială a Camerei de Comerț Americane în Timiș și am oferit oportunitatea ca aceasta să fie deschisă aici la Lugoj”,

a declarat Olariu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.