Amadeo Ilcău, un sportiv de performanță, pe care CSM Lugoj îl ignoră, în loc să îl susțină

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În perioada 17 – 18.11.2023, s-a desfășurat, la Târgu-Mureș, Finala Campionatului Național Individual de lupte greco-romane seniori U23. Secția Clubului Sportiv Școlar Lugoj a participat la această competiție cu sportivul Amadeo Ilcău, la categoria 77 kg, însoțit de antrenorul său emerit, profesorul Avrămuț Todorescu.

După un parcurs bun, cu meciuri viu disputate, sportivul lugojan a reușit o frumoasă performanță la nivelul seniorilor, obținând medalia de bronz.

„Prin muncă și disciplină, Amadeo a reușit această frumoasă performanță, oferindu-mi o plăcută bucurie și un bun rezultat pentru Clubul Sportiv Școlar Lugoj, cel care l-a format și crescut.

De mulți ani Clubul Sportiv Școlar Lugoj, respectiv secția de lupte greco-romane, nu a mai obținut medalii la nivelul seniorilor. Amadeo este un exemplu de dăruire și seriozitate, atât la programul de pregătire, cât și la competiții, un exemplu pe care ar trebui să-l urmeze și alți sportivi care își doresc rezultate bune și performanțe.

Păcat însă că acest sportiv nu a fost susținut cu o indemnizație lunară de către CSM Lugoj și în anul competițional 2023, deși în 2022 a beneficiat, fiind cu dublă legitimare, la C.S.Ș. Lugoj și CSM Lugoj, motivul fiind o problemă de sănătate.

Periodic însă, din 6 în 6 luni, a fost testat de medicul specialist și de către medicul de la Policlinica sportivă, urmând testele impuse și obținând avizul medical necesar participării la competiții.

Dacă ar fi fost sportivul altui coleg profesor de la secția de lupte greco-romane a C.S.Ș. Lugoj, probabil că ar fi fost acceptat și ar fi beneficiat pe merit de o susținere materială pentru efortul benevol depus în anul competițional 2023.

Dar poate că nu este dorit și își va termina activitatea sportivă pentru Lugoj la vârsta de 21 de ani.

Clubul Sportiv Școlar Lugoj nu mai poate susține sportivii în ceea ce privește costurile competițiilor decât până la nivelul juniorilor I (18-20 de ani) și, din acest motiv, deplasarea la Târgu-Mureș a fost posibilă din bani proprii.

La diferite ramuri sportive ale CSM Lugoj, se cheltuiesc bani pentru sportivi care nu au valoarea lui Amadeo Ilcău, care a muncit pentru a obține performanțe cel puțin 10 ani.

Am totuși speranța că cei din conducerea CSM Lugoj vor învăța ceva din greșelile pe care le-au făcut în ultimii ani”, ne-a declarat antrenorul său emerit, profesorul Avrămuț Todorescu.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.