Alternative pentru pungile de plastic interzise de lege sunt pungile biodegradabile

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

https://pixabay.com/photos/environmental-protection-326923/

Legea care interzice folosirea pungilor de plastic de la 1 ianuarie 2019, presupune si gasirea alternativelor care sa ajute mediul si oamenii in acelasi timp. Pungile interzise sunt cele care sunt subtiri si foarte subtiri si au maner. Nu este valabila legea si pentru cele care nu au maner. Alternativa care va fi viitorul in ceea ce priveste pungile utilizate la cumparaturi, este cea  a pungilor biodegradabile. 

NeoPack ofera variante care sunt pritenoase cu mediul si in concordanta cu cerintele de moment. Pentru a afla detalii despre lege: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=16853.

Beneficiile inlocuirii pungilor de plastic

Inlocuirea pungilor de plastic are numeroase beneficii din mai multe puncte de vedere, incluzand aspecte personale, umane si sociale, precum si de mediu.

Intre beneficiile principale poate sa fie inclusa protectia mediului : in ceea ce priveste protectia mediului ne putem referi la protectia legata de sol, care in acest moment este impregnat de substante nocive, ce impiedica fertilitatea si cresterea normala a plantelor. De asemenea putem sa facem referire si la vietuitoarele de orice tip, din zone diferite ale lumii, care nu au mediul curat si conditiile de supravietuire care sa le ajute sa se dezvolte, sa se inmulteasca corespunzator. Tot in categoria aceasta ce include protectia mediului putem vorbi si despre calitatea aerului respirat. Acesta poate sa fie afectat de poluarea produsa de constructia in sine a pungilor de lastic si altor obiecte de acest fel.

O alta categorie de beneficii importante pot sa fie cele legate de educatia continua care poate sa fie avuta in legatura cu mediul,protectia lui si constientizarea implicarii personale in acest proces de mentinere in standarde corecte a spatiului,padurilor, plantelor, apelor si marior, oceanelor, aerului, etc. A educa in mod special copiii in ceea ce priveste impactul asupra mediului adus de catre propriile actiuni, poate sa aiba directii pe plan multiplu in viitorul indepartat sau apropiat. De asemenea adultii care nu au vazut ce inseamna actiunile de pana in prezent isi pot modifica puternic intentiile si actiunile si pot ajunge la rezultate diferite.

Constientizarea situatiei actuale presupune ideea ca situatia din acest moment este ingrijoratoare si are nevoie de modificari puternice pe mai multe planuri. In ceea ce priveste pungile de plastic, acestea afecteaza puternic spatiul locuit si cel nelocuit, cu influente in cresterea corecta a plantelor, cu sanatatea omului si animalelor. O asemenea constientizare, urmata de ideea conform careia generatiile viitoare vor avea mai mult de suferit decat cei din prezent,poate duce la o schimbare majora. Aceasta poate sa fie implementata pe pasi, in fiecare zi punand in aplicare o mica parte.

Situatia actuala

In acest moment cantitatile de plastic din intreaga lume sunt ingrijoratoare si afecteaza planeta si oamenii deopotriva. De aceea anumite aspecte ale vietii ce tin de singura utilizare a anumitor obiecte trebuie sa fie modificate. Pungile de plastic sunt un pericol si alternativele pot sa fie materialele care pot sa fie descompuse mult mai usor si cele care pot si au posibilitatea de a fi reciclate imediat. Sistemele schimbate pot sa fie cu adevarat de ajutor pentru umanitate ca intreg.

Alternativa pentru pungile de plastic interzise de lege sunt pungile biodegradabile

Guvernul a interzis folosirea pungilor de plastic din supermarketuri, fiind vorba despre cele care sunt subtiri, sub 50 de microni, si care au maner. Cele fara maner nu au inca nici o reglementare. Astfel ca alternativele sunt pungile din materiale care nu afecteaza in nici un fel mediul inconjurator. Ele pot sa se degradeze imediat, fiind usor de reciclat si de descompus. Fiind din materiale biodegradabile ele pot sa se integreze in sol imediat si nu il ingreuneaza, nu ii intrerup deloc procesele si nu il fac sa fie infertil. Astfel ca pungile biodegradabile sunt variante corecte de a proteja, ajuta si mentine natura la cel mai bun nivel.

Neo Pack ofera varianta de pungi biodegradabile compuse din amidon de porumb, total pritenos cu mediul. Ele se descompun in aproximativ 6 luni, pana la 1 an si ajuta mediul. Cerneala cu care sunt imprimate este total speciala, degradandu-se in acelasi timp. Variantele bio reprezinta noua directie.

Detalii ale implementarii noii legi

Noua lege a intrat in vigoare la data de 1 ianuarie 2019 si presupune ca nici un magazin nu are dreptul sa vanda pungile tipice de plastic de grosime mica, acelea care se incadreaza sub 50 de microni. Sunt vizate pungile cu maner. Ele sunt cel mai des utilizate si au un impact semnificativ, care poate sa fie redus cu ajutorul noii legi. Astfel ca pe pungile noi trebuie sa fie inscriptionat faptul ca sunt biodegradabile si compostabile si acest lucru poate sa fie verificat de catre cumparatori, care ar trebui sa primeasca astfel de variante.

Restrictiile si implicatiile ce tin de noua lege

Restrictiile si implicatiile ce tin de legea cea noua a pungilor sunt legate de data de incepere care este 1 ianuarie 2019, iar dupa aceasta data nu mai este permisa comercializarea de altfel de pungi cu maner de catre comercianti

Implicatiile pentru vanzatori sunt cele ce tin de faptul ca vor fi nevoiti sa fie atenti si sa incheie contracte cu firme care se ocupa de comercializarea de astfel de pungi biodegradabile. NeoPack este o alternativa care poate sa aiba multe beneficii de colaborare.

Implicatiile ce tin de clienti  se refera la un ansamblu de factori de schimare care vor fi introdusi in constiinta lor si care vor avea un impact. Astfel ca oamenii vor invata sa reutilizeze pungile, sa aiba grija sa le recicleze, modifcandu-si insasi constiinta care poate sa fie condusa inspre observari clare ale influentelor omului in mediu.

Concluzie

Neo Pack poate sa ofere o gama larga de variante biodegradabile, aliniate la noua lege data de guvern,intrata in viagoare de la data de 1 ianuaria 2019. Astfel ca metodele de ajutare a mediului si de implicare continua sunt posibile, iar producatorii sunt implicati in gasirea solutiilor convenabile pentru situatia mediului din acest moment al istoriei, in care impactul social este major si nu este de neglijat.

Despre admin 6540 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.