Alocația pentru copii a fost majorată la 150 lei

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Parlamentul a adoptat un amendament al PNL care prevede majorarea alocației copiilor, cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, de la 84 de lei la 150 de lei. „Amendandamentul PNL susținut de familiile din România, cu peste 4.5 milioane de copii, a trecut. Este victoria societății românești”, a declarat Robert Sighiar-tău, după votul din plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Amendamentul prevede creșterea alocațiilor de la 84 de lei la 150 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani. Această sumă va fi acordată și tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani și urmează cursurile de învățământului liceal sau profesional până la finalizarea acestor studii.

Copiii până la doi ani vor primi 300 de lei lunar. Aceeași sumă va fi acordată și pentru copiii cu dizabilități până la împlinirea vârstei de 18 ani.” Prevederea PNL adoptată de Parlament prevede suplimentarea bugetului Ministerului Muncii cu 2.130.528.000 lei pentru majorarea alocațiilor copiilor.

Guvernul a adoptat marți ordonanța de urgență privind majorarea alocațiilor copiilor, de la 1 martie 2019. Premierul i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să promulge cât mai rapid legea bugetului de stat pentru ca Executivul să mărească de la 1 martie alocațiile copiilor.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.