Alegerile locale, amânate cel puțin până pe 28 iunie 2020

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Premierul interimar, Ludovic Orban, a anunțat, în cursul ședinței de Guvern ținute marți, amânarea alegerilor locale pentru o dată ulterioară, 28 iunie fiind propunerea cea mai plauzibilă, dacă până atunci se va fi încheiat situația creată de răspândirea noului coronavirus. Decizia amânării alegerilor locale pentru 28 iunie a fost luată de Ludovic Orban în urma consultării cu liderii celorlalte partide. Liderul USR, Dan Barna, a anunțat după întâlnirea cu premierul că se conturează data de 28 iunie pentru organizarea alegerilor locale, opinând că acestea trebuie să aibă loc cât mai târziu, în speranța depășii problemei de sănătate publică.

Dacă aceasta însă va degenera, Barna ia în calcul amânarea alegerilor până în toamnă. Victor Ponta, liderul PRO România, a declarat că este de acord ca alegerile locale să fie organizate în 28 iunie, dacă și numai dacă în 28 aprilie nu va mai exista coronavirus în România. În caz contrar, alegerile să aibă loc cu 60 de zile după eradicarea infecției. El s-a mai pronunțat pentru scoaterea sistemului strângerii listelor de semnături pentru candidați în această perioadă, pe motiv că această procedură ar putea contribui la răspândirea virusului.

Deputatul ALDE, Varujan Vosganian, a precizat că s-a convenit la întâlnirea cu premierul interimar ca decizia finală privind data alegerilor locale să fie luată peste două săptămâni, după o întâlnire prealabilă pentru evaluarea stadiului răspândirii coronavirusului. El a mai cerut Guvernului să prezinte, în colaborare cu BNR și cu ASF, un program menit să diminueze impactul economic al coronavirusului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.