Persoanele cu venituri reduse beneficiază și în acest an de ajutoare pentru încălzirea locuinţei în timpul sezonului rece. Ajutorul pentru încălzirea locuinţei este o măsură de sprijin destinată consumatorilor vulnerabili cu venituri situate până la un prag stabilit de lege şi care are drept scop acoperirea integrală sau, după caz, a unei părţi din cheltuielile cu încălzirea locuinţei și se acordă pentru consumatorii de energie electrică, gaze naturale şi lemne.
Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară (DASC), din cadrul Primăriei Lugoj, a anunțat că, de la data de 22 octombrie, va începe preluarea documentelor pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei cu gaze naturale, energie electrică sau lemne, pentru perioada sezonului rece. Actele se depun la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Lugoj din cadrul Primăriei Lugoj, camera 13, de luni până vineri între orele 9.00-15.00. De subvenţiile care se vor acorda pentru perioada 1 noiembrie 2019 – 31 martie 2020 beneficiază persoanele singure sau familiile cu domiciliul sau reşedinţa în municipiul Lugoj şi satele aparţinătoare, Tapia şi Măguri, care realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la 750 lei. Ajutoarele de încălzire se acordă diferenţiat, conform unei grile, în funcţie de venitul mediu lunar al solicitantului.
Astfel, la încălzirea pe lemne ajutorul porneşte de la 20 lei/lună pentru venituri cuprinse între 540,1 lei şi 750 lei, trece la 34 de lei/lună pentru venituri între 310,1 lei şi 355 lei şi ajunge la 54 lei/lună pentru cei care au un venit mediu lunar mai mic de 155 lei pe membru de familie. Ajutorul de încălzire cu gaze naturale este de 20 lei/lună pentru venituri cuprinse între 540,1 lei şi 750 lei, de 90 lei/lună pentru venituri între 310,1 lei şi 355 lei şi ajunge la 262 lei/lună pentru cei care au un venit mediu lunar mai mic de 155 lei pe membru de familie. Ajutorul de încălzire cu energie electrică porneşte de la 20 lei/lună pentru venituri cuprinse între 540,1 lei şi 750 lei, trece la 144 lei/lună pentru venituri între 310,1 şi 355 lei şi ajunge la 240 lei/lună pentru cei care au un venit mediu lunar mai mic de 155 lei pe membru de familie.
Angajaţi ai DASC vor verifica veridicitatea celor înscrise în cerere prin anchetă socială realizată la domiciliul titularului. Beneficiarii ajutoarelor pentru încălzirea locuinței au obligația să anunţe la primăria de domiciliu orice modificare intervenită în componenţa familiei sau a veniturilor de natură să conducă la modificarea ajutorului acordat.
Lasă un răspuns