Ai o rudă care are nevoie de îngrijiri medicale? Iată ce poți face să o ajuți!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Este într-adevăr greu să știi că mama, tatăl tau sau oricare altă rudă apropiată are probleme de sănătate sau a trecut recent printr-o operație și are nevoie de îngrijire medicală. Astfel de momente pot fi dificile atât pentru ei, care se află oricum într-o stare generală proastă, cât și pentru tine, deoarece nu știi cum să-i ajuți, acest lucru fiind de foarte multe ori în afara controlului tău. Nu trebuie însă, să te descurajezi. Există mereu ceva de făcut ca să îi faci ziua mai bună și să îi alungi suferința măcar pentru câteva minute. În primul rând, trebuie să conștientizezi că ceea ce trebuie să faci nu este ceva ușor și să încerci să nu te învinovățești pentru suferința lui.

Iată câteva sfaturi pe care ar trebui să le urmezi ca îi oferi celui drag tot ajutorul de care are nevoie!

1. Ai grijă de tine

Oricât de mult ți-ai dori să îl îngrijești și să faci tot posibilul să fie bine, este important să înțelegi că nu poți face aceste lucruri, dacă tu nu ești bine în primul rând. Situația în care ești nu este una ușoară și trebuie să înțelegi că este normal să te simți obosit, să suferi sau pur și simplu să te gândești că este prea mult pentru tine. Nu ești nicidecum egoist dacă te gândești la aceste lucruri și dacă alegi să îți iei o pauză din când în când. Viața ta este în continuare viața ta, indiferent ce se întâmplă și nu trebuie să te oprești din a o trăi. De asemenea, este important să ai grijă de tine, deoarece stresul poate duce la boli fizice și poate afecta în general negativ sănătatea. 

2. Fă rost de toate informațiile de care ai nevoie

Ai o întrebare despre tratamentul persoanei dragi? Nu te teme să o pui. Observi un nou simptom sau un efect secundar al medicamentului? Vorbește cu medicul lui! De asemenea, este important să iei toate măsurile de care este nevoie și să fii pregătit pentru orice situație, oricât de greu ai fi. 

3. Acceptă ajutor

Este normal să nu poți să faci totul singur! Nimeni nu s-a născut specialist în îngrijirea medicală și de aceea este foarte important să nu eziți să ceri ajutor. Nu este o rușine și, din nou, nu dai nicidecum dovadă de egoism, doar arăți că îți dorești ce e mai bine pentru persoana ta dragă, aflată în suferință. Cere ajutor profesional și relaxează-te. De exemplu, dacă are nevoie de un serviciu de montare sondă urinară la domiciliu, apelează la echipa trumed.ro și lasă-te ajutat! În acest fel îi faci viața mai ușoară, evitând drumurile lungi și obositoare la spital.

4. Oferă speranță

Când cineva este diagnosticat cu o boală gravă, poate fi greu să știi ce îți rezervă viitorul. Există o linie fină între confruntarea realistă a unui diagnostic medical semnificativ și menținerea speranței de recuperare. S-ar putea să te trezești fiind într-un conflict, între a spera la ce e mai bine și totuși să te temi de ce e mai rău. Nu ești singur în această stare de confuzie. Găsirea păcii și a echilibrului poate apărea pe măsură ce treci printr-o multitudine de sentimente, gânduri și temeri care sunt o parte inerentă a crizelor medicale grave. Prin urmare, încearcă să găsești o picătură de speranță!

Cu alte cuvinte, în această situație, este important să ai grijă de tine în primul rând și să nu fii dur cu tine în timp ce faci tot posibilul să o ajuți pe persoana ta dragă!

Sursa foto: Pexels.com

Despre admin 6533 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.