Ai chiulit de la școala online? Poliția vine și te caută acasă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Elevii care au chiulit de la școală când încă se făceau ore în clasă și au refuzat să intre la cursurile online s-au trezit acasă cu Poliția. Oamenii legii au fost trimiși să îi verifice pe elevi de către conducerea școlii, ca o măsură de prevenire a abandonului școlar.

Trei elevi de clasa a X-a de la școala profesională a Liceului Tehnologic „Transilvania” din Deva au fost nevoiți să le explice polițiștilor motivele pentru care absentează de la cursurile online.

Poliția a fost sesizată de conducerea școlii, la propunerea dirigintei elevilor. Sesizarea a fost formulată după ce s-a constatat că elevii, care au chiulit de la școală inclusiv când se făceau ore în clasă, lipsesc de la cursurile online.
Directorul Liceului „Transilvania” din Deva, Sorin Demeter, a explicat cum a ajuns să fie sesizată Poliția. „De ce nu îți trimiți copilul la școală?” „În regulamentul de organizare și funcționare spune că atunci când obsevăm că elevii absentează trebuie să anunțăm Protecția Copilului și Poliția, astfel încât să se ia legătura cu părinții și să se explice ce înseamnă absenteismul, mai ales la învățământul obligatoriu. Absențele sunt din luna octombrie, când copiii veneau la școală, însă nu au intrat nici la orele online”, a declarat Sorin Demeter.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara a confirmat că polițiștii au mers acasă la elevi. „S-au făcut verificări și s-a constatat că nu sunt aspecte de natură penală contravențională. Au fost audiați atât părinții, cât și copiii. Și-au luat angajamentul că pe viitor vor participa la cursurile online. Au invocat motive tehnice: că nu există conexiune, că nu funcționau conturile, chestiuni de genul acesta”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.
Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.