Află cum poate spiritualitatea să-ți ofere o viață armonioasă și fericită!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Atunci când auzi termenul spiritualitate, gândul te va duce imediat la ceva de natură religioasă, dar nu este deloc așa. Spiritualitatea nu poate fi definită ca o dimensiune nelimitată a experienței umane, ci este mai mult despre posibilitatea de a aduce echilibru în viața ta prin conectarea la ceva mult mai mare, mult mai complex, de a înțelege că lucrurile nu sunt sub controlul tău, ci al universului. Și că, acolo unde este lumină, va fi mereu și întuneric, unde este bine, va fi și rău, totul pentru a aduce un echilibru și o armonie în viața ta.

Ce este, de fapt, spiritualitatea?

Spiritualitatea nu este despre religie. Aceasta din urmă se axează pe anumite credințe și dogme care trebuie urmate, însă există o anumită legătură între cele două, căci orientările religioase ar trebui să fie spirituale.

Există numeroase cărți prin intermediul cărora poți înțelege mult mai bine subiectul și ai posibilitatea de a comanda de pe site volume diferite, care te vor ajuta în acest sens.

Mai exact, spiritualitatea se referă la găsirea sensului vieții într-un context mai larg, pe care, dacă îl vei înțelege și experimenta, îți va oferi un sentiment de fericire, armonie și apartenență și nu te vei mai simți singur.

Care sunt beneficiile prezenței spiritualității în viața ta?

Este nevoie de reflecție interioară pentru a afla cine ești cu adevărat și care este scopul tău în lume. De îndată ce vei reuși, o să începi să simți armonia în fiecare aspect al vieții tale, vei simți compasiune, liniște și pasiune, iar beneficiile vor apărea în foarte scurt timp.

Beneficiile pentru sănătate sunt:

♦ Lipsa stresului și a depresiei

Dacă vei face loc spiritualității în viața ta, vei fi mai puternic mental și emoțional, în special atunci când vei traversa momente grele, când viața te va încerca sau când vei avea parte de dezamăgiri. Spiritualitatea îți va oferi posibilitatea de a vedea imaginea de ansamblu și de a înțelege că tot ceea ce se întâmplă face parte din călătoria ta pe acest pământ.

♦ Reducerea oboselii cronice și a tensiunii arteriale

Printre activitățile practicate de cei care au lăsat spiritualitatea în viața lor se numără meditația, yoga, tai chi sau rugăciunea. Toate aceste practici îți vor oferi liniște și pace interioară și vor ajuta la reducerea stresului,  a oboselii cronice, a depresiei, a tensiunii arteriale și chiar pot preveni cancerul și diabetul de tip 2.

♦ Vei avea grijă mai bine de corpul tău

Prezența spiritualității te va îndemna să ai mult mai bine grijă de corpul tău și vei reuși să reduci toate comportamentele nepotrivite, precum consumul de alcool și tutun sau alimentația nesănătoasă.

Beneficiile emoționale aduse de spiritualitate sunt:

♦ Găsirea unui scop și a unui sens al vieții

O nouă zi este un dar și găsirea unui sens al vieții te va îndemna să cauți noi obiective pe care să le atingi.

♦ Admirația

Spiritualitatea te va ajuta să te bucuri de toate frumusețile lumii în care trăiești și să ai o atitudine pozitivă față de tot ceea ce te înconjoară.

♦ Înțelegerea

Empatia, iertarea și admirația te vor ajuta să dezvolți relații mult mai sănătoase și să nu mai permiți lucrurilor care nu-ți fac bine să facă parte din viața ta.

Ce poți face pentru a aduce spiritualitatea în viața ta?

Există câteva lucruri și activități care te vor ajuta să aduci spiritualitatea în viața ta. Printre acestea se pot enumera:

  • Citirea cărților despre spiritualitate
  • Arta, în toate formele ei. Poți alege să pictezi, desenezi, să creezi muzică sau chiar să vizitezi muzee de artă.
  • Meditația: 20 de minute pe zi în care te conectezi cu tine sunt suficiente
  • Yoga: te va ajuta să crești conexiunile din corp
  • Interacțiunea cu alte persoane care practică spiritualitatea

Spiritualitatea te va ajuta, pe scurt, să îți descoperi și să-ți folosești sufletul în orice acțiune a ta, iar asta îți va oferi fericire pe termen lung și te va ghida pe drumul către adevăratul tău destin pe care îl ai aici, pe pământ!

Sursa foto: shutterstock.com

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.