„Adoptă un Copac!” invită alergătorii și bicicliștii la „Sport pentru Păduri”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

„Adoptă un copac!”, program al ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă, lansează în premieră campania „Sport pentru Păduri”. Competiția se desfășoară între 5-12 iunie și a fost lansată de Ziua Mediului – aniversarea de 15 ani ViitorPlus. Programul de împădurire invită oamenii să facă sport, fie prin alergare sau ciclism, pentru a strânge fonduri pentru a planta o nouă pădure în aria lor de activitate.

„Adoptă un copac!” plantează în comunitățile cu deficit de păduri din sudul României, afectate de extreme climatice precum seceta și deșertificarea. În cei 13 ani de activitate, echipa a plantat 112 ha de păduri și perdele forestiere adiționale, care nu ar fi existat fără donații private.

Înscrierea se face pe platforma SmartRaces, secțiunea Sport pentru Păduri. Fiecare participant achită o donație de 100 lei, iar în toamna anului 2021 se vor planta 5 puieți de arbori forestieri per sportiv înscris. Fiecare participant își poate alege propriul traseu, competiția este individuală, însă unde-s mulți, pădurea crește. Participarea în cadrul campaniei constă în alegerea modului de implicare, alergare sau ciclism, și a distanței pe care se doreste efectuat traseul.

„Adoptă un Copac!” încurajează un stil de viață sănătos. Companiile sunt invitate să implice angajații în competiția „Sport pentru Păduri” și, astfel, să motiveze echipele pentru a promova starea lor de bine și angajamentul pentru un mediu curat.

Participanții sunt încurajați să intre pe pagina de facebook a evenimentului și să posteze fotografii, trasee frumoase cât și motivația lor în cadrul campaniei cu #sportpentrupaduri.

DE CE „ADOPTĂ UN COPAC!”?

️ Pădurile plantate în cadrul programului sunt adiționale, acestea nu ar exista fără sprijinul sponsorilor și al donatorilor,  și au scopul de a reabilita terenuri degradate, lipsite de folosință și fertilitate.

️ Lucrează cu administrațiile și comunitățile locale pentru a implementa activități de împădurire.

️ Se asigură că pădurile și perdelele forestiere plantate ajung la maturitate și își păstrează integritatea pe termen lung.

Despre Adoptă un copac! și ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă

Programul de împădurire „Adoptă un copac!” a pornit în 2008, ca inițiativă a ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă, iar rezultatele de până acum se reflectă în suprafața totală de 112 de hectare plantate în 14 comunități prin implicarea a peste 13.000 de voluntari, în mai multe județe din sudul țării, afectate grav de efectele schimbărilor climatice. Împăduririle se fac pe terenuri degradate sau sub forma de perdele forestiere de protecție și sunt „adiționale”, adică nu ar exista fără fondurile strânse de la donatori și sponsori, în beneficiul comunităților rurale lipsite de resursele necesare.

ViitorPlus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un copac!, Atelierul de Pânză, RECICLETA, Harta Reciclării, ecOprovocarea, BiroulEco, Amenajarea eco-turistică a cascadei Bigăr, Regenesys, POD cu POD luminezi o casă.

ViitorPlus – pentru oameni și natură

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.