Actorul Levente Molnár este nominalizat pentru premiul cel mai bun actor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Levente Molnar (www.leventemolnar.eu)

Actorul Levente Molnár este nominalizat pentru premiul cel mai bun actor la Premiile Naționale de Film – Ungaria 2021 ( Magyar Mozgókép Díj ), pentru rolul Bálint Grassai, jucat în filmul Hasadék / Ravine, debutul regizoral în lungmetraj al regizorului maghiar Balázs Krasznahorkai.

Decernarea premiilor și proiectiile de gala, vor avea loc în cadrul Magyar Mozgókep Fesztivál 2021 – Balatonfüred – Veszprém www.mozgokepfestival.hu

Acțiunea filmului se desfășoară în Maramureș, în peisajul inegalabil al Munților Rodnei și împrejurimile comunei Poienile de sub Munte și urmărește povestea unei relații tată-fiu, utilizând motive specifice baladei.

Medicul de origine transilvăneană, Bálint (Levente Molnár), se întoarce din Budapesta pe plaiurile natale unde are loc întâlnirea cu fiul adolescent, pe care-l părăsise în urmă cu 17 ani. De aici călătoria lui, planificată inițial ca una scurtă, ia o turnură dramatică. Fiul, Simon (Babai Dénes), duce o viață rebelă și autodistructivă, sub „oblăduirea” lui Dumitru, conducătorul mafiei locale.

Filmul vorbește despre importanța puterii relațiilor de familie și despre contradicțiile create în cadrul acestor relații, despre crimă și pedeapsă.

Pe lângă protagonistul filmului, Levente Molnár, în film mai apar și actori din Ungaria și România ca: Dénes Babai, Lajos Kovács, Rozi Lovas, Levente Orbán, Roland Tzafétas.

Anul trecut, Levente Molnár, a primit premiul Criticilor de Film din Ungaria pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru rolurile jucate în filmele Apró mesék (Povești mărunte) și Foglyok (Prizonierii).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.