Activități interesante, dedicate Zilei  Educației, la Școala Gimnazială Balinț

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În fiecare an, în data de 5 octombrie, se celebrează Ziua Mondială a profesorilor sau Ziua Internaţională a Educaţiei. În anul 1994, UNESCO a proclamat data de 5 octombrie drept Ziua Internaţională a Educaţiei pentru a comemora semnarea, în anul 1966, a documentului Recomandare privind statutul cadrelor didactice. Documentul a fost semnat de către UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii în cadrul Conferinţei interguvernamentale cu privire la statutul profesorilor, organizată în Paris, Franţa.

Referitor la actul educaţiei, Sfântul Ioan Gură de Aur mărturiseşte că „nu este o artă mai mare ca aceasta”. Dacă-ţi iubeşti copilul, arat-o prin educaţia ce i-o oferi”, îndeamnă Sfântul Ioan, precizând, de asemenea, că „un tânăr de a cărui educaţie nu te ocupi este ca un pământ înţelenit pe care cresc mulţi spini”.

Educația ar trebui să fie prioritatea fundamentală a oricărei societăți

De Ziua Educaţiei, anul acesta, ca şi în alţi ani, Școala Gimnazială Balinț a organizat activităţi specifice pentru a marca valoarea inestimabilă pe care educația o are pentru fiecare dintre noi.

Dintre activitățile desfășurate amintim:

o Scrisoare pentru profesorul meu: elevii au compus scrisori și au confecționat felicitări adresate cadrelor didactice, acelor mentori care le-au marcat parcursul școlar, în care și-au exprimat atașamentul față de aceștia.

o Despre educație… prin citate și desene: elevii au fost stimulați de către profesorii diriginți să își exprime punctele de vedere în legătură cu diverse citate despre educație  pe care le-au citit de pe power point și, pe baza acestora, au realizat desene reprezentative.

o Atelierul de creație plastică a presupus realizarea unei planșe colective care ilustrează profesorul ideal, în viziunea copiilor, profesor ce se află în sala de clasă, alături de elevi. Spre sfârșitul activității, elevii și-au concentrat atenția pentru a căuta câte un cuvânt care să caracterizeze cadrul didactic, folosindu-se de fiecare literă a cuvântului „profesor”. Aceștia au oferit următoarea soluție:

Puternic
Răbdător
Onest
Formidabil
Empatic
Sincer
Organizat
Remarcabil

Una dintre activitățile desfășurate a fost Pălăria emoțiilor. Elevii au avut ocazia să-și exprime sentimentele lor față de școală, învățătură și profesori, prin intermediul unor emoticoane. Încântați au fost și de un alt moment al acestui scenariu didactic, mai exact atunci când au mimat diferite obiecte, activități, lucruri care fac referire la școală.

Grupul vocal al claselor primare a învățat un cântecel despre educație și a oferit urări și îmbrățișări cadrelor didactice din școală.

Tot în această zi, elevii și cadrele didactice au avut bucuria de a primi de la Cabinetul stomatologic Dr. Kalasli Dental din Făget periuțe de dinți și pixuri. Un copil educat are și o igienă orală corespunzătoare.

Mai multe imagini aici:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.518101390129345&type=3

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.518096223463195&type=3

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.