Activități culturale la Cercul Militar Lugoj [FOTO]

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Vineri, 18 ianuarie 2019, au avut loc la Cercul Militar Lugoj o serie de activități culturale, menite a celebra Ziua Culturii Naționale, dar și a evoca personalitatea și geniul inegalabil al poetului nostru național. Ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, 15 ianuarie 1850, este declarată, din 2011, Ziua Culturii Na­ţio­na­le. În acest an, s-au împlinit 169 de ani de la naşterea marelui poet.

Acțiunea „Seară culturală eminesciană” a fost inițiată de colonelul Ioan Teca, comandantul Batalionului 183 Artilerie Mixtă „General Ion Dragalina” Lugoj şi al Garnizoanei Militare Lugoj, care a adresat un cuvânt de bun venit invitaților și a vorbit despre importanța evenimentului. Au urmat luări de cuvânt, recitaluri de muzică instrumentală, dar și recitări de poezii din lirica eminesciană, moderate de Henrieta Szabo, directoarea Bibliotecii Municipale Lugoj.

Cu această ocazie, a avut loc și o lansare de carte, a timişoreanului Dumitru Buţoi, preşedintele Asociaţiei Culturale „Luceafărul de Vest”. Partenerii acțiunii culturale au fost: Școala de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj; Biblioteca Municipală Lugoj; Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” Lugoj; Școala de Arte ,,Remus Tașcău” Lugoj; Asociația Cultural-Umanitară „Luceafărul de Vest” Timișoara; Clubul Lions „Ana Lugojana” Lugoj; Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” și Colegiul Național „Iulia Heșdeu”, ambele din Lugoj.

Publicul a fost destul de numeros: elevi, dascăli, cadre militare active, în rezervă și retragere, dar și numeroși iubitori ai creației eminesciene și ai frumosului din urbea de pe Timiș și nu numai, chiar invitați din Timișoara, Oravița, Mehadia, dar și din alte locuri.

A. BARANYAI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.