Activitate de prevenire desfășurată la Școala Gimnazială Balinț

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Joi, 20 octombrie 2022, în cadrul proiectului AZI – „Asumă-ți Zilnic Independența”, Școala Gimnazială Balinț a fost vizitată de Comisarul Șef de Poliție Adela Șleam, din cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog – Timiș, Comisarul de Poliție Nedelea Mihai și de Agent-Șef Principal de Poliţie Pălăcean Ovidiu, de la Inspectoratul de Poliție Județean Timiș – Biroul Siguranță școlară.

Aceștia au derulat activități informative și interactive. Au fost abordate aspecte referitoare la efectele consumului de canabis și substanțe noi psihoactive, factorii de risc și factorii de protecție în ceea ce privește consumul, modalități sănătoase de petrecere a timpului liber.

Elevilor și cadrelor didactice li s-au transmis informații în vederea menținerii sub control a criminalității pentru creșterea gradului de siguranță, delincvența juvenilă, bullying și despre comportamentul în trafic și în mijloacele de transport.

„Prin acest proiect se dorește realizarea unui proces educațional antiinfracțional și antivictimal. Nu ne dorim ca elevii noștri să lege prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Ne dorim ca ei să fie prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător, să nu intre în anturaje dubioase, să evite frecventarea locurilor şi mediilor unde se consumă alcool, tutun, droguri sau se practică jocuri de noroc. Cadrele didactice din școala noastră apreciază activitățile de combatere a  delincvenţei legate de droguri și activitățile de prevenire a accidentelor și se vor implica în desfășurarea unor acțiuni viitoare de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional”, ne-a declarat directoarea Școlii Gimnaziale Balinț, prof. Mihaela Kristof.

Despre admin 6574 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.