Acțiune de educație juridică în școli și licee din Lugoj, Balinț și Buziaș

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În perioada 8-12 octombrie 2018, în baza unei colaborări dintre Ministerul Justiției, Ministerul Public și Ministerul Educației Naționale, a avut loc o nouă acțiune de educație juridică desfășurată în școli și licee din mun. Lugoj și alte localități din apropiere.

Activitățile au fost coordonate de procuror dr. Dan Cristian Tătar, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj.

Seminariile au avut loc la Școala Gimnazial Balinț, Liceul teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj și Școala de muzică „Filaret Barbu” Lugoj.

Tot în cadrul acțiunii de educație juridică, elevi ai școlilor din Lugoj și Balinț au efectuat împreună cu procuror dr. Dan Cristian Tătar și cadre didactice o vizită la Centrul educativ Buziaș, unde, de asemenea, a fost susținută o prelegere educativă, de către directorul centrului, comisar șef Florin Șerpe.

Organizatorii acțiunilor au avut la dispoziție toată logistica necesară desfășurării în bune condiții a seminariilor susținute, precum și sprijinul directorilor, prof. Mihaela Kristof, prof. Letiția Fedorca, prof. Liliana Bidiviu, a cadrelor didactice din școlile respective și al domnului director al Centrului Educativ Buziaș, comisar șef Florin Șerpe.

Tema de dezbatere s-a întitulat „Eu și faptele mele – răspund pentru ceea ce fac”, iar la  activități au participat peste 120 de elevi și cadre didactice.

„Le-am vorbit elevilor despre condițiile tragerii la răspundere penală a minorilor, despre măsurile privative și neprivative de libertate, au fost prezentate diverse filmulețe educative cu și despre minori ajunși în detenție pentru diverse  infracțiuni și s-au prezentat în concret o serie de infracțiuni din codul penal, cum ar fi lovirile si alte violențe, vătămarea corporală, amenințarea, tâlhăria, furtul, traficul de droguri, violul, șantajul, traficul de minori, proxenetismul, distrugerea, infracțiuni contra siguranței sistemelor si datelor informatice etc. Elevii s-au arătat interesați de temele prezentate, iar pe parcursul celor expuse i-am sfătuit cum să se comporte în societate pentru a nu ajunge în conflict cu legea, îndeosebi cu cea penală. Consider că activitatea desfășurată a fost benefică din punct de vedere educațional și va continua în viitor”, ne-a declarat procurorul dr. Dan Cristian Tătar, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, coordonatorul acțiunii.

AL PRESS

 

Despre admin 6576 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.