A mai rămas un singur candidat pentru funcția de director de la Casa de Cultură a Municipiului Lugoj

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

S-a încheiat prima etapă a concursului pentru funcția de director al Casei de Cultură a Municipiului, cea de evaluare a proiectelor. Dintre cei doi care au depus proiecte, Tudor Trăilă și Ilie Petrovici, primul a fost eliminat, conform unor surse din cadrul Primăriei Lugoj. Anunțul oficial postat pe site-ul Primăriei Lugoj arată că proiectul de management depus de Trăilă ar fi fost evaluat cu 4,52, iar cel al contracandidatului său cu 7,38.

Tudor Trăilă este fostul director al Casei de Cultură a Municipiului. El trebuia eliminat din start, pentru că se zice că a fost implicat în scandalul banilor cheltuiți pentru chefurile și bairamurile PSD-ului, pe vremea când primar era Francisc Boldea. La vremea aceea, după un control, Curtea de Conturi a cerut ca banii cheltuiți „ilegal” să fie recuperați.

Experiența în domeniul cultural

nu a fost obligatorie

Până în 1 februarie 2023, candidatul care a obținut notă de trecere își a susținut proiectul de management în cadrul interviului – a doua etapă a concursului, iar în 2 februarie 2023 va afla răspunsul comisiei.

Perioada 3 februarie – 09 februarie 2023 este intervalul de timp rezervat pentru depunerea contestațiilor asupra modului de respectare a procedurii privind organizarea și desfășurarea concursului; iar între 10 februarie – 14 februarie 2023 se vor rezolva aceste contestații. În 15 februarie, vom afla și oficial, conform calendarului de concurs, cine este noul director al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj.

Dacă trece și restul etapelor, Ilie Petrovici va conduce Casa de Cultură a Municipiului Lugoj, deși nu are niciun fel de experiență în domeniul cultural. De altfel, prin condițiile de concurs nu a fost obligatorie această experiență. Petrovici este deja angajat al Primărie Lugoj, la Biroul comercial, a mai activat și în Primăria Timișoara, dar a fost înlăturat de primarul Dominic Fritz. La sfârșitul anului trecut a câștigat, însă, procesul și ar fi trebuit să fie repus în funcție, variantă la care probabil că a renunțat.  

(N. S.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.