A încetat din viață profesorul Arcadie Chirșbaum

A încetat din viață profesorul Arcadie Chirșbaum.

Născut la 27 iulie 1941, în localitatea Briceni, județul Hotin, Republica Moldova, absolvent al Institutului Pedagogic Timișoara și al Institutului de Educație Fizică și Sport București, profesorul Arcadie Chirșbaum și-adesfășurat activitatea didactică la Liceul Teoretic Traian Vuia din Făget.

Cu toate că disciplina sportivă a fost specialitatea lui, Arcadie Chirșbaum a fost atras spre literatură, publicând de-a lungul vieții peste zece volume de poezie umoristică, fabule și epigrame sau poezie în grai și a contribuit cu scrierile sale la peste patruzeci de volume colective.

Zeci de premii și distincții i-au fost atribuite drept recunoaștere a talentului său. Profesorul Arcadie Chirșbaum a fost membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova și al Uniunii Scriitorilor din România.

Trecerea lui în neființă e o pierdere grea a culturii naționale, dar el va rămâne veșnic în conștiința noastră ca unul dintre cei mai talentați umoriști.

Trupul neînsuflețit al maestrului va fi depus marți, 10 martie 2020, în Capela Cimitirului Ortodox din Făget, iar înmormântarea va avea loc joi, 12 martie 2020, ora 15.

Dumnezeu să-l odihnească în pace și să îl numere printre îngerii săi!

5 comentarii

  1. Un om cu caracter frumos , plin de energie pozitiva , profeosr de sport al multor generatii de elevi care ne-a inveselit cu buna dispozitie si simtul unorului la orele de sport si activitatile desfasurate sub coordonarea lui ! Drum lin printre ingeri domnule profesor ….

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.