A fost anunțat termenul pentru începerea lucrărilor la noul spital. Ce mai trebuie făcut

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Guvernul României a aprobat lista finală a spitalelor ce se vor construi din fonduri alocate prin PNRR. Printre acestea se regăsește și spitalul din Lugoj, la poziția 11, așa cum a fost anunțat de ministrul Rafila, când s-a făcut publică lista finanțărilor alocate pentru construcția spitalelor din PNRR.

Urmează semnarea contractelor, care, cel mai probabil, se va face în aceeași zi pentru toate UAT-urile finanțate. Fostul primar Claudiu Buciu spune că după aceste etape mai e doar un pas până la începerea efectivă a lucrărilor.

„Noi am intrat pe lista scurtă a proiectelor preselectate (49 la număr), făcând apoi toți pașii necesari pentru a fi selectați printre proiectele ce au primit finanțare. Nu este deloc întâmplător că suntem pe locul 11, în ordinea punctajului obținut, ori că suntem singurul municipiu nereședință de județ care a obținut o astfel de finanțare. A fost un efort enorm, depus alături de o echipă care a crezut din prima clipă în șansa Lugojului. Puțini, dar dedicați interesului nostru comun, acela de a avea un Spital Nou la Lugoj. Lista aprobată de Guvern este definitivă, stabilită după soluționarea contestațiilor. Urmează semnarea contractelor de finanțare (conturile bancare prin care vor fi derulate sumele provenite din finanțare au fost deja deschise) și lansarea procedurilor de achiziție publică pentru proiectarea și execuția lucrărilor. Suntem pregătiți, documentațiile fiind aproape finalizate”, a anunțat Buciu, pe pagina sa de Facebook.

Până la începerea efectivă a lucrărilor la noul spital, la Lugoj vor fi demolate mai multe dintre pavilioanele vechiului spital, urmând ca activitatea să fie reorganizată, deoarece mai multe secții trebuie mutate. (D. G.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.