A doua ediție a Concursului Internațional de Canto “Tiberiu Brediceanu” va începe la Lugoj

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Cea de-a II-a ediție a Concursului Internațional de Canto „Tiberiu Brediceanu” (10-12 mai a.c.) se va constitui într-un nou dar muzical oferit melomanilor lugojeni.

“Vom avea concurenți din Ucraina, Republica Serbia, Republica Moldova și România, competitori valoroși cu un palmares impresionant.  Juriul (Aura Twarowska, Georgeta Stoleriu, Mihai Cosma) va acorda premii consistente: Marele Premiu și Trofeul de Cristal Tiberiu Brediceanu, premiile I, II, III și mențiuni, dar și numeroase premii speciale. Un important rol în logistica celei de-a II-a ediții a concursului au avut instituțiile administrației locale, Primăria și Consiliul Local, dar și numeroase firme și persoane private, asociații culturale”, a declarat prof. dr. Constantin-T. Stan, inițiatorul și coordonatorul competiției.

Vineri, 10 mai, de la ora 16, la Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu”, deschiderea festivă și etapa I, eliminatorie, a concursului. Sâmbătă, 11 mai, la ora 11, în aceeași locație, etapa a II-a (finala), iar duminica, 12 mai, pe scena Teatrului “Traian Grozăvescu”, la ora 17, Festivitatea de premiere și Gala laureaților.

În ziua a doua a Concursului, sâmbătă, 11 mai, la ora 19, pe scena Studioului de Concerte „Elisabeta Toth” al Școlii Gimnaziale de Muzică „Filaret Barbu”, mezzosoprana Aura Twarowska va susține un recital de lieduri din creația unor autori lugojeni (Ioan Vidu, Zeno Vancea, Liviu Tempea) și va prezenta,  în primă audiție absolută, un lied de Achim Stoia. La pian: Raluca Miclăuș. Pianista Silviana Cîrdu, de la Facultatea de Muzică din Timișoara, va susține un recital cu creații de Liviu Tempea. Melomanii lugojeni vor asista și la o lansare de carte, Eternul feminin. Particularități stilistice în creația vocală a lui Nicolae Coman, volum semnat de Constantin-T. Stan, în prezentarea prof. univ. dr. Mihai Cosma, de la Universitatea Națională de Muzică din București.

Alina DAMIAN

Despre admin 6221 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.