A demarat proiectul de modernizare a străzii Alex Mocioni

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Au demarat lucrările de reabilitare a primului tronson al străzii Alexandru Mocioni. Proiectul vizează zona cuprinsă între străzile N. Bălcescu și Bucegi.

„Pavajul schimbat la începutul anilor 90 s-a degradat vizibil în timp, iar cea mai importantă zonă de promenadă a orașului avea un aspect neatractiv, astfel încât a devenit imperios necesară realizarea unui proiect arhitectural de reabilitare a acesteia.  Ne dorim să fie nu doar o zonă de promenadă, ci și una de interacțiune între lugojeni, pentru că e deja tradițională întâlnirea constantă si schimbul de opinii între lugojeni la Ceasul Electric. În plus, din acel loc a izbucnit scânteia Revoluției Române din Decembrie 89 la Lugoj. De aceea proiectul de modernizare l-am ales în urma unui concurs de soluții. Soluțiile arhitecturale și constructive sunt moderne și durabile, nu este vorba de beton amprentat cum s-a vehiculat în spațiul public, ci de beton slab armat cu agregate expuse (piatră și granit).Îmi exprim speranța că, așa cum s-a angajat, constructorul va finaliza lucrarea până la sfărșitul anului. Aceasta depinde însă și de starea vremii în perioada următoare”,

a declarat prof. ing. Francisc Boldea, Primarul Municipiului Lugoj.

Conform proiectului, lucrările vizează: l refacerea pavimentului pe întreg tronsonul l realizarea unei treceri de la partea cu circulație pietonală a acestui tronson la partea cu circulație rutieră a străzii Bucegi l realizarea unor fântâni arteziene l amplasarea de mobilier urban adecvat zonei l refacerea iluminatului public l iluminat decorativ pentru clădiri.

La rețelele de utilități urbane existente (energie electrică, apă, canalizare, telecomunicații, gaze) nu se intervine. Prin lucrările prevăzute în proiect se vor realiza branșamentele la rețelele de energie, electrică, apă și canalizare existente. Vor fi realizate 5 fântâni arteziene. Iluminatul stradal și arhitectural se va realiza prin stâlpi de iluminat dar și prin baghete luminoase în pardoseală. Valoarea investiției este de 4,8 milioane lei fără TVA.

Nicolae SILADE

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.