9 oferte pentru proiectarea și execuția tronsonului lipsă din Autostrada A1

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Nicolae SILADE

Nouă firme sau asocieri de firme sunt interesate să proiecteze şi să construiască tronsonul lipsă din autostrada Lugoj-Deva. E vorba de celebrul tronson cu „tuneluri pentru urşi”. Odată cu finalizarea acestui tronson se va putea circula fără întrerupere de la Nădlac la Sibiu.

Luni, 10 mai 2021, a expirat termenul de depunere a ofertelor pentru contractul de proiectare şi execuţie a porţiunii lipsă din autostrada Lugoj-Deva. E vorba de bucata dintre Margina şi Holdea, acolo unde autostrada A1 este întreruptă în momentul de faţă.

Potrivit CNAIR SA, pentru procedura de atribuire a contractului „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții Autostrada Lugoj-Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220 – Secțiunea E și finalizare Secțiunea D”, cele nouă firme şi asocieri de firme care s-au înscris la licitaţie sunt:

  1. Aktor S.A. (Grecia)
  2. Asocierea SC Alsim Alarko Sanayi Tesisleri Ve Ticaret A.Ș – Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret A.S. (Turcia)
  3. Asocierea Fcc Construccion SA – Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S. (Spania – Turcia)
  4. Asocierea Impresa Pizzarotti & CSpA – Pizzarotti SA – Retter Project Management SRL (Italia – Romania)
  5. Asocierea Terna SA – Intracom Constructions Societe Anonyme Technical And Steel Constructions (Intrakat) (Grecia)
  6. Kolin Insaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi (Turcia)
  7. Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret A.S. – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret A.S. (Turcia)
  8. Asocierea Rizzani De Eccher Spa – Ozgun Insaat Taahhut Sanayi Ve Ticaret Limited Sti – Cipa Spa (Italia – Turcia)
  9. Strabag SRL (Romania)

 „Comisia de Evaluare va analiza candidaturile în conformitate cu prevederile Documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice. Prezenta procedură este de tipul „licitație restrânsă”, iar din cei 9 candidați Autoritatea Contractantă va selecta un număr de minim 5 – maxim 6 candidați care vor depune oferte Tehnice și Financiare în etapa a II-a a procedurii de achizitie publică.

Valoarea estimată a contractului este de 1.363.135.841,00 de lei fără TVA. Traseul are o lungime de 9.13 km, din care 2,13 km de tunel. Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Termenul de finalizare prevăzut este 10 luni proiectare și 28 de luni execuție conform factorilor de evaluare din Documentația de Atribuire.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea, execuția și finalizarea lucrărilor pentru obiectivul major de investiții Autostrada Lugoj-Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Secțiunea E și finalizare Secțiunea D în lungime de aproximativ 9,13 km, din care 2,13 km de tunel forat.

Conform condițiilor din Acordului de mediu a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secțiunii E2 în contexul evitării problemelor de stabilitate și a impactului negativ cu implicații majore asupra mediului.

Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platforma de 11,25 m.”,

a mai transmis CNAIR SA.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.