70 de burse municipale pentru elevii merituoși ai Lugojului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Municipalitatea lugojeană a continuat astăzi programul de acordare a burselor municipale pentru elevii cu rezultate deosebite în cadrul activităților extracurriculare. 70 de burse au fost acordate într-o festivitate desfășurată la Teatrul “Traian Grozăvescu”. Acestea sunt împărțite în două categorii: 43 de burse civic culturale, dintre care 14 de exelență, 14 de performanță și 15 de merit și 27 sportive, dintre care 13 de excelență, 13 de performanță și una de merit.

În topul școlilor care au avut elevi premiați s-a aflat Liceul Teoretic “Iulia Hasdeu”  cu 15 bursieri, urmat de Liceul Teoretic “Coriolan Brediceanu” cu 12 elevi și  Liceul Tehnologic Valeriu Braniște cu 6 elevi. Școlile Gimnaziale Nr.2, 3, 4, ”Eftimie Murgu”, “Anișoara Odeanu”, “Filaret Barbu” și Școala 12 Măguri au avut câte cinci elevi care au primit burse, iar Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu” – doi.

Câștigătorii burselor spun că astfel de recompense îi motivează.

 „Am câștigat o bursă civic culturală pentru un concurs de chimie. Cred că într-un fel îmi recompensează munca pe care am depus-o și mă motivează să merg înainte și să perseverez. În fiecare săptămână, când aveam liber sau ore mai ușoare îmi dedicam timpul exersând și continuând cu pregătirea la chimie”, a declarat Răzvan Vlădulescu, elev la Liceul Tehnologic Valeriu Braniște

Am câștigat o bursă civic culturală de excelență pentru activitatea extrașcolară la diferite concursuri. De exemplu, de poezie în grai bănățean sau ca solist vocal. Aceste activități sunt foarte importante pentru mine, pentru că, pe lângă faptul că sunt foarte frumoase, într-un fel mă și relaxează și mă deconecteză de școală. Și e cu atât mai bine când știi că munca ta este apreciată într-un fel”, a declarat Dariana Dumitrescu, elevă la Liceul Teoretic “Iulia Hasdeu”.   

 Suma totală alocată burselor municipale pentru semestrul I al anului şcolar 2018-2019 este de 27.6250 lei, din care 16.000 lei pentru bursele municipale civic-culturale şi 11.625 lei pentru bursele municipale sportive.

Alina DAMIAN

 

Despre admin 6623 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.