5 utilizări inedite pentru penare

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/pencil-pot-colored-pencil-pencil-box-2097599/

Ce ai putea să faci cu un simplu penar, în afară de a păstra în el creioane și carioci pentru școală? Ei bine, un penar poate avea mai multe întrebuințări, după cum poți afla din acest articol.

Penarul este un accesoriu foarte util pentru orice elev și student, pentru că permite organizarea simplă și eficientă a instrumentelor de scris. Ai totul la un loc și găsești imediat stiloul, creionul, pixul sau carioca de care ai nevoie. Un penar de calitate rezistă mult timp, iar în ultimii ani au apărut penare cu diferite modele amuzante sau elegante, pentru băieți sau pentru fetițe.

Astfel, penarul a devenit un obiect prin care elevii își pot arăta preferințele, pasiunile și gusturile, la fel cum fac atunci când își aleg hainele, ghiozdanul sau încălțămintea. Dar ce poți să faci cu un penar pe care nu îl mai folosești? Nu e cazul să-l arunci, pentru că îi poți conferi acestui obiect multe alte utilizări inedite, la care poate nu te-ai gândit până acum.

Iată câteva sugestii:

Primul portfard al domnișoarei

Un penar care nu mai este folosit de către domnișoara care a crescut poate fi transformat foarte ușor în primul ei portfard. Astfel, ea poate păstra penarul ca amintire, găsindu-i o nouă utilizare practică: va pune în el produsele de machiaj. În funcție de cât de mare este și de model (poate fi un penar cu compartimente și fermoare sau unul tip borsetă), în penar pot fi păstrate pensule pentru machiaj, rujuri, creioane pentru sprâncene, tuburi de mascara și de fond de ten, chiar și mici palete cu farduri pentru ochi.

Cutia de bijuterii

O altă soluție practică este transformarea unui penar mai vechi într-o cutie pentru bijuterii. Este suficient loc să păstrezi în el cercei, inele, brățări, coliere, dar și accesorii pentru păr (clame, agrafe, elastice, clești de păr, clipsuri, bentițe). În acest fel, penarul va „crește” alături de stăpâna lui și va rămâne în continuare la fel de util, doar accesoriile pe care le va găzdui în interior vor fi diferite.

Cutiuța cu dulciuri

Dacă nu vrei să arunci un penar pe care copilul tău nu-l mai vrea, îl poți convinge să-l păstreze în continuare, transformând penarul într-o cutie cu dulciuri. Poți păstra în el acadele sau bomboane de ciocolată de toate felurile, din care să-l servești din când în când pe copil. De asemenea, poate fi folosit și pe post de jucărie cu surprize atunci când vin în vizită prietenii celui mic: copiii vor scoate din penar, pe nevăzute, câte un desert dulce, iar apoi, dacă doresc, pot face schimb între ei de bomboane sau acadele.

Micul coș cu jucării

Cu siguranță copilul tău are un coș de jucării sau chiar mai multe. Dar și un penar mai vechi poate fi transformat cu succes într-un coșuleț util celui mic. Poți pune aici figurine și jucării foarte mici, care s-ar pierde dacă ar fi lăsate la nimereală într-un coș mai mare. În acest fel, vei găsi o funcție utilă pentru vechiul penar și îl vei ajuta pe copil să fie mai organizat și să-și găsească mai repede jucăriile pe care le caută.

Trusa de cosmetice

Poți folosi un penar mai vechi și pe post de trusă pentru cosmetice, care este atât de necesară în călătorii. Are dimensiunea ideală și e o soluție foarte bună, mai ales dacă este un penar tip borsetă sau cutie, care este mai încăpător. Astfel, poți pune în el flacoane mici de șampon, balsam, gel de duș, săpun lichid, șervețele umede, sticluțe de ojă, bețișoare pentru curățarea urechilor, chiar și obiecte de igienă intimă. În acest fel nu mai este nevoie să cumperi un portfard sau o trusă specială pentru aceste mici produse cosmetice, indispensabile într-o călătorie.

Desigur, poți găsi și alte întrebuințări deosebite pentru un penar vechi, pe care ar fi păcat să-l arunci. Atunci când dai o nouă utilizare obiectelor, ești mai prietenos cu mediul și faci și economie, pentru că nu mai trebuie să cumperi cutii sau truse speciale pentru depozitare.

Despre admin 6705 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.