Prevalența alergiilor la polen la nivel global se află în jurul valorii de 22-25%, ceea ce înseamnă că un sfert din populația globului este alergică la cel puțin un tip de polen. Din păcate, tendința în perioada imediat următoare este de creștere continuă. Recunoașterea simptomelor și luarea unor măsuri proactive pot contribui în mare măsură la evitarea crizelor de alergii la polen. Iată 5 sfaturi utile pentru a reduce riscul de a dezvolta alergii la polen.
Asigură-te că locuința ta este bine ventilată.
Unele dintre cele mai eficiente modalități de a evita alergiile la polen includ să te asiguri că locuința ta este bine ventilată. Dacă aerul din interior este curat, nu va exista polen în el, așa că nu îl vei inhala. Ideal ar fi să iei în considerare investiția într-un purificator de aer, mai ales dacă locuiești în orașele mari și aglomerate. Dacă ții ferestrele închise, poți reduce cantitatea de polen din aer. De asemenea, ai putea încerca să îți aranjezi dormitorul astfel încât fluxul de aer să fie dinspre exterior spre interior, nu invers. Cel mai bun mod de a face acest lucru este ca patul să fie lipit de perete, cu salteaua atingând peretele. Acest lucru va ajuta la împiedicarea fluxului de polen din exterior prin ferestrele deschise. Aspirarea este, de asemenea, o modalitate bună de a elimina polenul din casă, mai ales dacă ai podele din lemn masiv.
Ține ferestrele închise atunci când conduci.
Dacă șofezi, trebuie să știi că mașina ta este o zonă cu risc ridicat pentru alergiile la polen. Atunci când geamurile sunt coborâte, acestea permit polenului să intre. Când sunt închise, ele țin polenul afară. Cel mai bun mod de a te proteja pe tine și pe cei dragi este să ții geamurile închise atunci când conduci.
Alege soluții specifice pentru igiena nazală.
Igiena nazală e la fel de importantă ca și igiena bucală, pentru sanătătea copiilor și adulților. Aerul pe care îl respirăm zilnic este un aer plin de noxe, de bacterii, virusuri, dar și de polen, mai ales dacă locuim în orașe mari. Acești poluanți ajung în organismul uman, pe calea orală, prin inspirație sau pe cale bucală. Poți evita simptomele neplăcute cauzate de rinita alergică la polen prin utilizarea următoarelor produse:
- Tonimer lab Gama Izotonică, pentru menținerea igienei nazale;
- Tonimer lab Gama Hipertonică, pentru a reduce congestia nazală;
- Tonimer lab Panthexyl, pentru a preveni suprainfecțiile, când secrețiile nazale sunt cu mucus dens.
Rămâi în casă înainte de răsăritul soarelui și după apus.
Cel mai bun moment pentru a ieși afară este atunci când nivelul de polen este scăzut. Și anume înainte de răsăritul soarelui și după apusul soarelui. Asta pentru că, în aceste momente, cantitatea de soare este redusă și vântul este minim. Acesta este momentul în care plantele nu produc polen, așa că este mai puțin în aer. Și, prin urmare, există un risc mai mic de a declanșa o criză de alergie la polen.
Poartă mască de protecție atunci când ieși în aer liber.
Purtarea unei măști de față antialergenice atunci când ieși afară este una dintre cele mai bune modalități de a te proteja pe tine și pe cei dragi de polen. Aceasta ajută la reținerea polenului înainte ca acesta să pătrundă în organism. Dar ține cont de faptul că trebuie să schimbi masca în mod regulat, altfel nu va mai fi la fel de eficientă. Poți cumpăra măști împotriva alergiilor pentru a te proteja de polen, fum și alți alergeni din aer. Măștile medicale sterile sunt și ele bune de purtat împotriva polenului.
Ține cont de aceste sfaturi la îndemână și vei sta departe de alergiile la polen. Dacă, în schimb, situația se agravează, iar simptomele neplăcute nu dispar, mergi de urgență la medic.
Lasă un răspuns