5 idei inedite de renovare a apartamentului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa: https://www.pexels.com/photo/house-renovation-3990359/

Fie că te-ai mutat recent sau locuiești de ceva timp în apartamentul tău, poți să simți nevoia unei schimbări. Dormitorul nu te mai atrage, bucătăria nu mai pare un loc unde să-ți petreci cu drag timpul sau camera de zi are nevoie de ceva nou? Înseamnă că e momentul pentru o renovare.

În acest articol ți-am pregătit 5 idei inedite de renovare a apartamentului, ca să-ți faci locuința așa cum îți place!

1. Gresie și faianță nouă

Un mod nu foarte complicat de a modifica lucrurile și a le oferi o nouă culoare poate fi prin aplicarea de gresie și faianță nouă.

Pentru a realiza acest procedeu este nevoie de o pregătire prealabilă. Plăcile trebuie montate pe un perete dur, curat, neted și neabsorbant.

După placare trebuie să ne asigurăm că totul este la nivel, așa că trebuie să verificăm planeitatea. Astfel, prin folosirea unui dreptar, putem să vedem locurile care nu sunt netede și putem să facem modificările necesare.

2. Tavan casetat

Dacă ai un tavan înalt și vrei ca spațiul să fie mai compact sau vrei doar o schimbare a tavanului, poți aplica un tavan casetat.

Acest tip de tavan este folosit pentru amenajare în diferite tipuri de clădiri și au rolul de a masca sistemele de ventilație sau de încălzire, sau doar ca element decorativ.

Tavanul casetat are și proprietăți de izolare fonică și termică, lucru care te ajută atunci când ai de-a face cu vecini zgomotoși sau este gălăgie în apartamentul tău, dar te ajută și la a economisi niște bani.

Caracterizat prin instalarea rapidă, prezintă o rezistență mare la umiditate și mucegai și poate fi o idee interesantă de renovare!

3. Izolare termică

Pentru a avea o eficiență termică crescută în apartament, poți încerca să îl izolezi termic și să înlocuiești sistemul de încălzire.

Poți să montezi convectoare pe perete sau panouri radiante, dar dacă dorești o calitate mai mare și un confort sporit, poți să încerci și încălzirea prin podea.

4. Pereți colorați

Dacă te-ai săturat de aceleași vechi culori și ai nevoie de o schimbare care nu presupune investiții mari, poți începe renovarea apartamentului prin vopsirea pereților.

Cel mai indicat este să alegi o vopsea lavabilă, care poate fi curățată cu ușurință. Alege-o pe cea potrivită pentru tine, în funcție de rezistența acestora la curățare. În ceea ce privește culorile, acestea sunt aproape nelimitate, fiecare brand de vopsea lavabilă având culori care să se potrivească cu stilul ales de tine.

Poți să alegi ca fiecare încăpere să aibă o altă culoare pentru o varietate mai mare.

5. Bucătărie ergonomică

La un moment dat vine și rândul bucătăriei de a primi o renovare. În astfel de momente, fă un plan bine organizat pentru a avea o bucătărie ergonomică. Distanțele dintre frigider, masă și blat de lucru, dar și distanța până la aragaz sau chiuvetă nu trebuie să fie foarte mari.

În ceea ce privește chiuveta, poți să alegi instalarea uneia cu o cuvă dublă, pentru a-ți ușura munca în bucătărie, iar, dacă bugetul permite, o mașină de spălat vase te poate scuti de o mulțime de timp pierdut.

Nu uita de sursele bune de lumină și, dacă poți, electrocasnicele care se încorporează în mobilier pot salva o mulțime de spațiu.

Când facem aceste renovări?

Este indicat ca renovările să fie făcute vara, deoarece temperatura mai ridicată ajută la uscarea materialelor, dar aceasta se poate face și în anotimpurile mai reci, în cazul în care nu avem de lucru cu materiale și cu condiția să aducem temperatura din interior la o valoare care să ajute la uscarea materialelor.

Acestea au fost câteva dintre ideile noastre pentru a-ți renova apartamentul. Atunci când vine momentul care va fi prima cameră care va trece printr-o renovare în apartamentul tău?

Despre admin 6673 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.