5 greşeli de stil în alegerea pantofilor pentru birou

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: Unsplash
https://unsplash.com/photos/Tw9iB8TGRGI

Așa cum știm, vestimentația pentru birou ne poate pune destul de multe probleme. Deși în aparență e mult mai simplu să ne îmbrăcăm în articole vestimentare care ne sunt deja impuse, ceea ce ne ușurează alegerea, lucrurile se pot complica atunci când ne dorim să arătăm stilate și să ne conformăm regulilor mediului office, în același timp.

Din exces de zel, putem ajunge să comitem destul de multe greșeli atunci când ne îmbrăcăm pentru a merge la muncă. Iar alegerea accesoriilor e cea mai predispusă acestor riscuri. Pantofii sunt amprenta de stil a unei ținute, și chiar și o eroare minoră poate căpăta proporții catastrofale în cazul lor. Abordând atât etica fashion a jobului, dar și caracterul practic, descoperă mai jos care sunt cele mai comune 5 greșeli pe care le comitem atunci când ne alegem pantofii pentru birou!

5 erori de care să te ferești când îți alegi pantofii pentru birou

Din prea mult exces de zel sau, dimpotrivă, dintr-o înțelegere insuficientă a regulilor care animă spațiul office, poți ajunge să greșești destul de mult. Iar deciziile care țin de alegerea pantofilor sunt cele mai problematice din acest punct de vedere: poți ajunge în situația de a nu fi capabilă să îți exerciți atribuțiile la muncă sau de a atrage nedorit atenția șefilor sau a colegilor tăi.

Uite care sunt erorile pe care multe femei le-au comis și de care tu să te ferești când îți alegi pantofii pentru birou!

Alegi pantofi cu tocul prea înalt sau prea subțire

Știm că, în imaginarul colectiv, pantofii stilettos par să se fi născut pentru a fi purtați la birou. Însă specialiștii consideră că situația e un pic mai problematică. E adevărat că pantofii cu toc înalt și vârf ascuțit îți vor imprima prestanță și o eleganță extraordinară, atuuri care se vor dovedi de o putere inestimabilă la serviciu, dar în același timp sunt dificil de purtat și provoacă dureri de picioare. Mai ales dacă jobul tău presupune să petreci mult timp în picioare, e mai bine să îi înlocuiești cu o pereche de kitten heels, cu balerini comozi sau cu pantofi cu toc mediu și gros.

Sursa foto: Unsplash
https://unsplash.com/photos/87DgFV9SOc4

De partea cealaltă, stilettos reprezintă în continuare o opțiune extraordinară dacă trebuie să impresionezi la job, dar nu te deplasezi prea mult. Ei vor constitui o alegere minunată la un prânz de afaceri sau la o prezentare. Asigură-te însă că ai mai degrabă o pereche de rezervă la birou, decât să te chinui să te încalți cu ei de acasă, mai ales dacă nu ai mașină personală.

În mediul online te așteaptă modele frumoase la pantofi office care respectă perfect aceste criterii. În plus, sunt extrem de stylish, precum fabuloasa pereche de pantofi roșii de mai jos!

Sursa foto: Dasha
Pantofi rosu inchis din piele naturala Fancy
https://www.dasha.ro/pantofi-office/pantofi-rosu-inchis-din-piele-naturala-fancy-135974.html

Optezi pentru pantofi prea colorați

Un strop de culoare nu a stricat nimănui! Mai ales atunci când ești obligată să porți outfituri în nuanțe sobre la birou, îți satisfaci setea de tonuri puternice printr-o pereche de pantofi. Nimic greșit, atât timp cât știi că există însă o linie pe care nu prea e recomandat să o depășești, mai ales dacă lucrezi într-un mediu restrictiv, cum este o bancă, de exemplu.

Ai liber la nuanțe precum rozul, roșul, verdele profund, bleumarin, albastru, mov, alături de tonurile neutre și de clasicele alb și negru. Nuanțele de pământ sunt la rândul lor o opțiune de luat în calcul. Ferește-te însă de tonuri prea efervescente: portocaliu, verde smarald, fucsia, magenta, albastru celest sunt totuși alegeri pe care să le rezervi timpului tău liber. Va fi mai bine așa!

Sursa foto: Pexels
https://www.pexels.com/photo/photography-of-woman-lying-on-concrete-pavement-1446524/

Porți pantofi decupați

Fie în spate, fie în față, pantofii care afișează mult prea multă piele nu sunt recomandați în spațiul biroului. Iar sandalele reprezintă, aici, cel mai simplu subiect: ele sunt în general acceptate la majoritatea locurilor de muncă, deși va trebui să te asiguri că discuți întâi cu angajatorul/cu resursele umane/cu colegii tăi înainte de a-ți încălța mândră perechea de sandale.

Situația cu adevărat spinoasă apare în cazul papucilor și al pantofilor decupați la spate sau în față. Aceștia sunt considerați hibrizi, la modă, e adevărat, dar mult prea trendy pentru birou. Astfel, dacă ai de gând să încalți saboți, mocasinii decupați la spate sau orice alt model de pantofi ce se circumscrie acestui trend, ar trebui să iei în considerare ideea că este posibil să greșești.

Sursa foto: Pexels
https://www.pexels.com/photo/pair-of-beige-leather-open-toe-heeled-platform-shoes-on-white-textile-1445696/

Încalți pantofi cu detalii glam

Paiete, ținte, perle, mărgele, ștrasuri: lumea aplicațiilor de pe pantofi e bogată și cuceritoare. Ce trăsătură nu i se potrivește, însă? Adaptabilitatea la birou. E adevărat că există locuri de muncă în care ți se va trece cu vederea frenezia stilistică, dar acestea sunt, în general, o raritate.

Regula este următoarea: cu cât pantofii tăi i s-ar potrivi mai bine unei Barbie sau unei prințese din povești, cu atât vor fi văzuți mai prost la birou. Sunt excluse deci atât țintele, dar și inserțiile de blană, paietele, glitter-ul, fundele mult prea extravagante sau orice detaliu care duce pantofii tăi în moda glam. Simplitatea și bunul gust sunt reguli de bază la birou, nu creativitatea dusă la extreme!

Sursa foto: Unsplash
https://unsplash.com/photos/lmG6k_Vfop4

Mizezi pe sport

Din nou, aici există o distincție demnă de luat în calcul: dacă lucrezi într-un mediu restrictiv, în care codul e business, e clar că acești pantofi sunt excluși. Însă, de partea cealaltă, dacă angajatorul tău nu e atât de strict, nu ai contact direct cu clienții sau publicul orilucrezi într-un mediu artistic, pantofii sport au șanse  să se afirme. Atenție, însă, vorbim despre cei cu look modern, sofisticat, în nuanțe neutre, care respectă totuși seriozitatea specifică unui job.

Reprezintă o greșeală să vii la muncă cu adidașii cu care faci jogging, oricât de cool ar fi sau oricât de tare ai adora să faci mișcare. Dacă zbori la muncă direct după sală, asigură-te că te desparți de pantofii sport și că faci un duș înainte de a-i încălța pe cei pentru muncă: e de o mie de ori mai bine așa!

Sursa foto: Pexels
https://www.pexels.com/photo/pair-of-gray-adidas-yeezy-boost-350-shoes-1280064/

Abia așteptăm să aflăm tu ce părere ai despre aceste reguli! Ai încălcat vreodată aceste principii și ai comis vreuna dintre greșelile de mai sus? Consideri că pantofii colorați, mult prea înalți, cu aplicații glam, cei decupați și cei sport nu au ce căuta la birou?

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.