4 metode eficiente de stopare a căderii părului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Căderea părului este cu adevărat neplăcută nu doar prin firele lăsate în urmă dar şi prin efectele psihic şi social pe care le generează. Pentru mulți poate fi doar o etapă pasageră generată de dezechilibre alimentare hormonale sau de o anumită stare.

Sunt şi persoane cu predispoziţia genetică în acest sens. Indiferent de cauză este important să știm că există soluţii! Să descoperim câteva firme ele.

Alimentație bogată în proteină de origine animală

Este dovedit faptul că alimentaţia influențează în mod direct sănătatea părului. Proteinele sunt elemente nutritive esenţiale pentru rădăcinile părului, acestea le oferă un plus de rezistență. Alimentele precum somon, carne de curcan, ouă sunt bogate în proteine, vitamine, micro şi macronutrienți care susțin sănătatea părului.

Introducerea produselor de îngrijire cu keratină, proteină și cafeină

Produsele de îngrijire zilnică pot influența activ dinamica etapelor de creştere şi dezvoltare a părului. Introducerea în rutină zilnică a unor produse de îngrijire bogate în apă, keratina, proteine şi cafeina reprezintă o modalitate bună de prevenire a căderii părului şi de păstra aspectul sănătos şi lucios. Este important să se focuseze atenția asupra necesităților părului şi să se utilizeze produse de îngrijire corespunzătoare, conform anotimpului şi a stării acestuia.

Tratamente cu DHT Blocker

Perioadele de dezechilibre hormonale pot determina căderea excesivă a părului. Pentru astfel de perioade, dar şi pentru pacienții care suferă de alopecie androgenică incipientă sau moderată tratamentele eficiente cu DHT Blocker sunt soluția. Acestea acţionează direcţionat, blocând transformarea testosteronului în dihidrotestosteron, compus responsabil de inactivarea foliculilor piloşi.

Tratamente cu minoxidil

Tratamentele cu minoxidil invazive sunt şi ele foarte eficiente. Molecula de minoxidil ajută la dilatarea vaselor de sânge periferice ce alimentează rădăcinile firelor de păr, determinând un schimb mai bun de substanțe ce generează o prelungire a duratei de viață a acestora. Procesul are efecte şi asupra foliculilor piloşi care rămân activi mai mult timp, favorizând astfel realizarea naturală a etapelor de creștere a părului.

Sursa de imagine:
ShotPrime Studio / Shutterstock.com

Despre admin 6555 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.