4 activități distractive pentru copii în casă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

4 activități distractive pentru copii în casă

Copiii sunt foarte activi, indiferent de vârsta pe care o au. Perioada friguroasă și zilele ploioase care nu permit ieșirile în parc sau joaca afară în aer liber reprezintă adevărate provocări pentru părinți. Dacă pentru bebeluși lucrurile sunt mai simple în sensul în care majoritatea activităților au loc în interior, iar cu jucăriile special create pentru ei, precum covoare de joacă, zornăitoare sau plușuri, se pot juca în casă, când vine vorba de cei mai mari lucrurile pare să se complice.

Dacă ești în pană de idei și nu mai știi cu ce să-i ocupi timpul celui mic, ți-am pregătit o listă cu câteva activități distractive și educative deopotrivă.

Jocul cu puzzle-ul

Puzzle-urile sunt jocuri simple și distractive care contribuie la dezvoltarea abilităților cognitive, motrice și mentale ale copiilor. Specialiștii susțin că puzzle-urile îi ajută pe cei mici să-și coordoneze și să își îmbunătățească atenția și concentrarea. Pentru a alege un joc potrivit este indicat să ții cont de vârsta copilului. Puzzle-urile au mai multe grade de dificultate reprezentate de numărul de piese din care sunt formate. Asemenea puzzle-urilor sunt și cuburile de construit.

Jocuri creative

Toți copiii adoră să coloreze sau să picteze. Fie că alegi o planșă cu personajele preferate din desene animate sau vrei să-i lași imaginația să zburde și să aleagă singur ceea ce își dorește să deseneze, tot ce ai nevoie sunt fie niște creioane colorate, carioca sau acuarele. Desenul pe lângă faptul că este distractiv și contribuie la dezvoltarea creativității și al imaginației este relaxant atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Vânătoarea de comori

Statul în casă nu este plictisitor deloc dacă organizați o vânătoare de comori. Creează o poveste inedită prin intermediul imaginației și pornește la o vânătoare de comori ascunse prin casa voastră. Nu uită să ai la îndeamnă și o harta pe care să marchezi comorile cu un semn distinctiv. Prin intermediul acestui joc cu siguranță cei mici se vor distra și toată casa se va umple de voie bună.

Învață-l pe cel mic să împartă

Vremea rece ne oferă tuturor starea necesară pentru a face curat printre lucruri. Cu siguranță îți doreai de mult timp să sortezi jucăriile și să le elimini pe cele cu care copilul tău nu s-a mai jucat de mult. Faceți acest lucru împreună și învață-l pe cel mic să fie darnic! Sortați împreună jucăriile și explica-i de ce e bine să doneze copiilor nevoiași jocurile și jucăriile care nu-I mai plac. Aceste activități contribuie la dezvoltarea lor și îi ajută pe cei mici să înțeleagă de ce este atât de important să facă fapte bune. Dacă acceptă și se implică în tot acest proces, recompensează-l cu o jucărie nouă, mult dorită, de la EvaWoodToys.ro.

Sperăm că te-am inspirat și că zilele pe care le veți petrece în interiorul casei vor fi mai ușoare și mai plăcute!

Despre admin 6669 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.