3 sfaturi care îți vor fi de ajutor pentru a lua decizii mult mai rapid în viață!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Află cum îți poți îmbunătăți capacitatea de a lua decizii mult mai rapid pentru a avea parte de o existență mult mai avantajoasă.

De ce este mult mai bine să acționăm cu rapiditate în anumite situații?

Viața noastră este definită de capacitatea noastră de a lua decizii. Carierele noastre, relațiile, sănătatea – orice și tot ceea ce se întâmplă în prezent se reduce la deciziile pe care le-am adoptat în trecut, dar unii dintre noi încă se mai luptă cu luarea deciziilor. Putem avea acces la date, la o mulțime de opțiuni și, în general, avem totul pentru noi, dar atunci când se scurge timpul ne confruntăm cu niște crize care ne pot afecta la nivel emoțional, mai ales atunci când acestea sunt greșite.

Chiar și atunci când jucăm jocuri aparate gratis este nevoie să luăm anumite decizii cât mai rapid, așa că de foarte multe ori ne petrecem prea mult timp gândindu-ne la deciziile noastre și nu avem suficient timp pentru a acționa. De aceea trebuie să echilibrăm procesul de luare a deciziilor cu ajutorul unor tehnici care să ne ajute să luăm deciziile nu doar cu rapiditate, dar și fără să existe repercursiuni.

Concentrează-te pe ceea ce îți oferă prezentul!

Putem adesea să fim copleșiți de imaginea de ansamblu, încercând să vedem cum deciziile noastre ne vor afecta viitorul. Acest process ne poate goli de energia mentală, pentru că încercam să vedem fiecare pas împreună cu rezultatul aferent. Este mai bine să economisești acea energie pentru alte sarcini și pur și simplu să încerci să iei cea mai bună decizie posibil. Trăiește în prezent, în acest moment, luând o decizie în funcție de ceea ce va face mai ușor pasul următor. Făcând acest lucru, pentru fiecare pas, va însemna o alegere excelentă pentru cei care suferă de nehotărâre cronică.

Regula celor “x” minute de gândire!

Ideea din spatele acestui sfat este să-ți forțezi modul de a acționa impunându-ți un termen-limită auto-impus. Este suficient de simplu să incluzi o regulă simplă privind timpul de decizie oricând trebuie să iei o decizie, trebuie doar să-ți setezi cronometrul și să începeți procesul de cronometrare. Limita de timp te forțează să evaluezi rapid avantajele și dezavantajele în timp ce ajungi rapid la o decizie. Simplitatea din spatele acestui sfat o face foarte accesibilă. Dacă ești doar încet în ceea ce privește luarea deciziilor, atunci acest sfat este foarte eficient. Poți să alegi ca perioadă de gândire orice durată între 1-5 minute pentru a funcționa cât mai bine.

Gândește în alb și negru!

Există momente când avem mai multe opțiuni decât avem nevoie. Excesul de orice ne poate copleși și aceasta poate duce la paralizia capacității de analiză, așa că, în acest caz, încearcă să judeci opțiunile pe care le iei în considerare, ca fiind bune sau rele, ceea ce va simplifica și accelera procesul de eliminare a deciziilor mai puțin avantajoase. Această abordare limitată este ideală pentru cei care se încadrează în categoria supra analizatorilor care insistă asupra interogării fiecărei variabile până eșuează în luarea celei mai bune decizii.

Cei care se luptă să ia decizii corecte riscă să-și lase viețile să le fie conduse de procesul acesta, mai degrabă decât să se îngrijească de desfășurarea propriilor vieți. Acest lucru pune independența ta sub o amenințare constantă, deci depinde de noi să ne asigurăm că deținem controlul asupra vieții și deciziilor noastre.

Despre admin 6667 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.