3 aspecte ce trebuie analizate atunci cand alegi un plan de web hosting Romania

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Web hosting Romania

Atunci cand analizezi serviciul de gazduire web, afli care sunt erorile prezente pe website si ce trebuie sa faci pentru a le remedia. Din acelasi motiv, acest proces trebuie efectuat in mod constant. Iata 3 indicatori pe care sa-i iei intotdeauna in calcul!

1. Perioada de uptime

Aceasta este perioada in care site-ul web ramane disponibil online, fiind adesea exprimata intr-un procent raportat la 365 de zile. Spre exemplu, un uptime de 90% reflecta faptul ca site-ul tau va fi indisponibil timp de 36 zile, 12 ore, 34 minute si 55 secunde in decursul unui an, ceea ce inseamna incredibil de mult pentru orice business. Un procent atat de mic afecteaza negativ pozitiile in motoarele de cautare si reduce increderea clientilor.

De aceea, este indicat sa optezi pentru un plan de web hosting Romania care sa ofere uptime de 99,99%. Tine cont de faptul ca multi furnizori raporteaza acest procent, insa nu este intotdeauna si real, fiind nevoie sa faci verificari. Exista mai multe unelte disponibile pentru acest proces, iar alegerea finala tine doar de preferintele personale. In general, instrumentele gratuite sunt destul de bune pentru a obtine un raport de baza. Exista chiar si posibilitatea sa primesti notificari saptamanal sau lunar, atunci cand site-ul ajunge sa fie inchis.

2. Protectia

In fiecare zi, mediul online este supus amenintarilor cibernetice. Astfel, sunt sanse mari sa ajungi sa contactezi un malware sau un virus dupa o anumita perioada. Din fericire, atunci cand serverul de web hosting Romania este securizat, poti trece peste acest eveniment fara sa existe foarte multe pierderi. Asadar, ce nivel de protectie ar trebui sa existe? Primul si cel mai important aspect este cel de back-up automat. Aceasta functie permite restaurarea fisierelor din trecut, eliminand orice modificari nedorite aduse la acestea.

O companie stabila pe piata iti poate pune la dispozitie si posibilitatea de a achizitiona un certificat SSL premium. Acesta vine la pachet cu o asigurare care ajunge pana la 250,000$ si acopera daunele financiare pe care le intampina firma si clientii din cauza persoanelor rau intentionate. O alta functie utila este protectia DDoS. Aceste atacuri implica o retea mare de computere care au ca scop supraincarcarea serverului prin intermediul unui numar mare de cereri false. Un firewall activ filtreaza insa traficul de intrare fata de cel de iesire.

3. Viteza de incarcare

Te gandesti la faptul ca viteza nu reprezinta un aspect atat de important? Numeroase studii au dovedit faptul ca o intarziere de o secunda in timpul incarcarii paginii produce mai putine afisari, precum si pierderi in conversii. Desi multi antreprenori neglijeaza acest aspect atunci cand achizitioneaza un plan de web hosting Romania, cateva secunde in plus pot avea un impact urias asupra numarului de vanzari.

Pe langa asta, Google ia in considerare acelasi factor atunci cand listeaza site-urile in paginile cu rezultate. Analizeaza viteza site-ului tau folosind o aplicatie precum Pingdom sau GtMetrix. Acestea iti vor explica care sunt elementele ce trebuie imbunatatite pentru a avea parte de timpi de raspuns mai rapizi.

Cat de importante sunt performantele unui website in 2021?

Mediul online a evoluat foarte mult, astfel ca este important sa ai o prezenta performanta si de incredere pentru publicul tau. Pentru a-ti putea depasi competitia este necesar sa ai parte de performante superioare. Un plan de web hosting de la un furnizor de calitate iti garanteaza cantitatea optima de resurse pentru a putea obtine rezultatele dorite in afacerea ta!

Despre admin 6535 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.