3 achiziții necesare înainte de a porni la primul drum lung cu noua mașină

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Poză de Kei Scampa pe Pexels.com

Orice persoană care își cumpără o mașină nouă încearcă să aibă cât mai multă grijă de aceasta. Spălări dese, revizii periodice, schimburi realizate cu produse de calitate, acestea sunt o parte din preocupările unui proprietar de mașină nouă. De asemenea, această grijă este vizibilă și în condusul propriu-zis. Această activitate este practicată preventiv, cu atenție sporită pentru a evita și cea mai mică zgârietură. Este important ca atenția acordată mașinii să rămână la acest nivel și după ce trece entuziasmul inițial pentru că un autovehicul întreținut și folosit corect nu va aduce probleme.

Pregătește-te pentru prima experiență la drum lung cu noua mașină

Chiar dacă folosești mașina de ceva vreme ești nerăbdător să vezi cum se comportă la drum lung. Nu poți să-ți dai seama de ce este în stare prin oraș sau pe distanțe scurte. Pentru că este vorba de un autovehicul nou nu prea ar trebui să îți faci griji legat de verificările clasice. Verificarea uleiului, a presiunii în pneuri sau pentru anumite defecțiuni nu mai sunt priorități. Totuși, pentru că este vorba despre o mașină nouă trebuie să faci alte achiziții pentru timpul pe care îl vei petrece pe drumurile din țară sau străinătate.

1. Țigară electronică

În cazul în care ești fumător sau va fi unul în mașină în timpul călătoriei ultimul lucru pe care ți-l dorești este să strici interiorul mașinii din cauza țigărilor. Fumul de țigară va schimba imediat mirosul din interior transformându-l în unul neplăcut. De asemenea, scrumul va crea mizerie sau poate chiar și arsuri pe noua tapițerie sau alte elemente din interior. Pentru că veți petrece mult timp pe drum, o țigară electronică este o achiziție care te va ajuta să-ți protejezi interiorul mașinii. Vei avea nevoie și de lichid pentru țigara electronică de pe merlin.ro pentru dispozitivul pe care îl vei folosi. Ai posibilitatea de a alege dintr-o gamă diversificată de arome. Printre avantajele folosirii unei țigări electronice se numără lipsa fumului. Aceasta va produce un abur cu un miros plăcut care se va risipi rapid. Ba mai mult, fiind un dispozitiv electric nu trebuie să-ți mai faci griji pentru accidentele create de scrum.

2. Tăviță pentru portbagaj

Păstrarea mașinii curate, cel puțin pe interior, este una din prioritățile tale. Nu îți dorești să pătezi sau să afectezi interiorul noii mașini de la prima călătorie pe care o faci cu aceasta. Uneori poți cumpăra din zonele pe unde ajungi alimente sau produse care pot păta materialul. De aceea, o tăviță pentru portbagaj este o achiziție care te poate scăpa de un stres. Aceasta este special concepută pentru a proteja portbagajul de alimente sau produse ce pot păta sau pot lăsa un miros neplăcut. Tăvița poate fi scoasă și curățată cu ușurință atunci când este nevoie.

3. Perne voiaj

Pernele de voiaj sunt accesorii care nu trebuie să lipsească din mașină atunci când ai în plan să parcurgi mulți kilometri cu aceasta. Ele vor fi apreciate de toți oamenii din mașină, de la pasageri până la șofer. După ore întregi de condus, o mică pauză și un somn rapid sunt necesare.

Așadar, înainte de a pleca la drum lung cu noua mașină trebuie să faci anumite achiziții care te vor ajuta să te bucuri pe deplin de experiență fără să îți faci griji că vei afecta autovehiculul.

Despre admin 6630 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.