17 proiecte europene, în valoare de 75 de milioane de euro, derulate de CJ Timiş

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Consiliul Județean Timiș a reușit să primească finanțare pentru implementarea a 17 proiecte europene. Potrivit șefului instituției, Călin Dobra, valoarea totală a acestor proiecte depășește 75 de milioane de euro. Fonduri importante sunt alocate pentru șase proiecte din domeniul dezvoltării infrastructurii rutiere din județul Timiș, care au o valoare de 210 milioane lei.

„Discutăm de modernizarea drumului județean dintre Peciu și Foeni, care este în execuție pe Programul Operațional Regional. Apoi vorbim de lărgirea la patru benzi a drumului județean Timișoara – centură – descărcarea de pe autostradă, care se află în stadiul de elaborare a proiectului tehnic, cu termen de finalizare aprilie 2020. Am licitat și s-a semnat contractul pentru proiectare plus execuție. Un alt proiect este modernizarea drumului județean ce interconectează autostrada în Arad cu pod peste Mureș la Pecica și conectare cu Variaș și Cărpiniș, care este în procedura de achiziție a serviciilor pentru elaborarea proiectului tehnic. Celelalte trei proiecte sunt finalizate și am accesat fonduri pe retrospectivă“,

a spus președintele CJT, Călin Dobra.

Și domeniul sănătății este unul prioritar pentru Consiliul Județean Timiș, fiind în derulare două proiecte europene în valoare de 60 de milioane de lei.

Este vorba de proiectul privind extinderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timiș și de construirea unei noi maternități. De asemenea, CJ Timiș a reușit să acceseze bani europeni pentru implementarea unor proiecte în domeniul asistenței sociale, educație, situații de urgență și cultură.

(N. S.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.